Buffé 1
Buffé PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti
blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråki
FISK TORSK PUTTANESCA 4 PERSONER / 45 MIN INGREDI
ENSER GÖR SÅ HÄR 500 g tinad fryst torsk 4 vitlöksklyftor 1 röd chili 4 sardellfiléer 2 dl svarta urkärnade oliver 3 msk olivolja 2 förp krossade tomater à 390 g 1 kruka basilika salt, svartpeppar 1. Dela torsken i 8 bitar och krydda med 1 tsk salt runtom. Låt stå ca 15 minuter. 2. Skala vitlöken. Dela och kärna ur chilin. Finhacka vitlök och chili. Hacka sardellerna och halvera oliverna. 3. Fräs vitlök och chili i oljan i en gryta några minuter. Tillsätt sardeller, oliver och krossade tomater och låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. 4. Lägg ner fisken och låt sjuda 5–10 minuter. Toppa med basilika och servera gärna med potatis, matgryn eller bröd. 15 BUFFÉ #02/2024
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matink
öp och använda upp det du lagar kan du spara många krono
Buffé BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpo
tatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping?