Buffé 1
Buffé PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti
blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråki
FISK Recept på stekt strömming med potatispuré oc
h purjofräs hittar du på nästa sida. BLÅMUSSLOR MED VITA BÖNOR, VITLÖK OCH ROSMARIN 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 kg färska blåmusslor 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 förp stora vita bönor 380 g 4 msk smör 2 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad 3 dl torrt vitt vin 2 msk konc grönsaksfond 1 dl hackad persilja salt, svartpeppar bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skölj och rensa musslorna. Släng de som är trasiga. Om någon har öppnat sig så knacka den försiktigt mot köksbänken. Stänger den sig inte så släng den. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva fänkålen tunt. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. 2. Fräs lök, vitlök och fänkål i smör i en kastrull ca 5 minuter tills fänkålen mjuknar. 3. Tillsätt rosmarin, vitt vin, fond och 3 dl vatten. Låt koka upp och tillsätt musslorna och bönorna. Sätt på lock och låt koka ca 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Släng de som inte öppnat sig. Smaka av buljongen med salt och peppar. 4. Toppa med persilja och servera med bröd. 11 BUFFÉ #02/2024
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matink
öp och använda upp det du lagar kan du spara många krono
Buffé BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpo
tatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping?