Buffé 1
Buffé PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti
blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråki
EFTERRÄTT EFTERRÄTTSPIZZA MED CHOKLAD OCH MARSHMA
LLOWS 4–6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 rulle kyld smördeg 250 g 1 äggula 200 g mjölkchoklad 2 dl marshmallows ½ dl jordnötter 2 krossade cookies flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Pensla med äggulan och nagga smördegen men spar en kant på ca 2 cm runt hela pizzan. Grädda i mitten av ugnen 5 minuter, ta ut och tryck till smördegen i mitten men behåll kanterna, grädda ytterligare 10 minuter. Ta ut och låt svalna. 2. Smält chokladen och bred ut på smördegsbotten, toppa med hälften av marshmallowsen och bränn av med brännare. Toppa med resterande marshmallows, jordnötter, cookies och flingsalt. Skär i bitar och servera. TIPS Har du ingen brännare? Det går lika bra att hoppa över det steget. MISSA INTE Äppelfries förtjänar maxpoäng av juryn! ÄPPELFRIES MED KANEL OCH VANILJVISP 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 stora äpplen 1 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 2 dl ströbröd 5 dl neutral olja till fritering 2 msk florsocker ½ msk malen kanel vispad vaniljvisp eller sås till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skär äpplena i ½–1 cm breda stavar. Doppa äppelstavarna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. 2. Hetta upp oljan i en kastrull till ca 170 °C. Fritera äppelstavarna i omgångar ca 1 minut eller tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda florsocker och kanel och pudra över. Servera ljumna med vaniljvisp. 21 BUFFÉ #02/2024
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matink
öp och använda upp det du lagar kan du spara många krono
Buffé BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpo
tatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping?