Buffé 1
Buffé PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti
blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråki
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matink
öp och använda upp det du lagar kan du spara många krono
Buffé BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpo
tatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping?
BUDGET Här hittar du inspiration, tips och knep s
om gör matlagningen både godare – och billigare! VIT BÖNSOPPA MED FRÖ- OCH FETATOPPING 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 2 förp kokta vita bönor à 380 g 2 msk smör 1 tsk torkad timjan 2 grönsaksbuljongtärning 1 liter vatten 2 dl vispgrädde 1 msk vitvinsvinäger salt, vitpeppar Frö- och fetatopping 150 g fetaost 1 msk finrivet citronskal 4 msk rostade solroskärnor GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skiva lök och vitlök. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull tills de mjuknar utan att de får färg. 2. Tillsätt bönor, timjan, buljongtärningar, vatten och grädde. Koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt vinägern. Smaka av med salt och peppar. 3. Smula fetaosten i en skål. Blanda med citronskal och solroskärnor. Fördela soppan i skålar och strö över toppingen. 3 sätt att spara Koka egna vita bönor istället för att använda färdigkokta – följ instruktionerna på förpackningen. Solroskärnor går utmärkt att byta ut till pumpakärnor, valnötter, hasselnötter eller mandlar. Välj det du har hemma! Toppa soppan med salladsost istället för fetaost. Fler spartips och matinspiration för en billig peng hittar du på ica.se/buffe 35 BUFFÉ #02/2024 Laga billigt! TIPS Vill du ha en slät soppa? Mixa den innan du tillsätter vinäger. SVINNSMART Ett par morötter, en halv purjolök eller några överblivna blomkålsbuketter liggande i kylen? Utmärkt! Bara att hacka ner och låta koka med i soppan. MAT FÖR MÅNGA! Soppa är ett enkelt och billigt sätt att mätta många. Servera med bröd eller lite cottage cheese för ännu matigare portioner. STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO EMMA SHEVTZOFF