Buffé 1
Buffé PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti
blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråki
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matink
öp och använda upp det du lagar kan du spara många krono
SÖNDAGSPREPPEN ”Det var både smidigt och enkelt a
tt förbereda grunderna till de olika måltiderna.” toppenidé för att öppna barns sinnen, men ibland behöver vi bara få saker och ting att fungera i stunden. Jag skulle ljuga om jag inte sa att vi ganska ofta steker frysta köttbullar och kokar makaroner. Hur lägger ni upp planeringen av vardagsmaten? – Planeringen är A och O! Eftersom vi bor på landet så behöver vi planera in en större inhandling i veckan. När vi storhandlar behöver vi åka till en annan kommun, en biltur som tar ungefär 45 minuter enkel väg. Vardagsmaten kan därför bli ganska kreativ om vi inte har allting hemma. Tillgänglighet och valmöjlighet är faktiskt inte alltid bäst för kreativiteten! Brukar Hertha hjälpa till i köket? – Hon har börjat hjälpa till mer sedan hon fick ett förkläde, när hon tar på sig det går hon in i den hjälpsamma rollen. Hon hjälper till med att skiva gurka och lite enklare grejer. Måltid är en sinnesupplevelse, det är viktigt att komma ihåg. Skapar vi en härlig känsla kring måltiden så kommer även maten att smaka mycket godare. Vad tyckte ni om Söndagspreppen? – Vi kände inte till konceptet sedan tidigare och brukar inte preppa, men det var både smidigt och enkelt att förbereda grunderna till de olika måltiderna och skönt att ha en färdig inköpslista och meny. Vi gillade peston, den var både god i smak och bra för miljön. Hoppa pinjenötterna och gör pesto med det du har hemma, solroskärnor och pumpakärnor funkar utmärkt. Vi kommer absolut att söndagspreppa igen! / 29 BUFFÉ #02/2024 Inköpslista 4 personer 800 g rostbiff 2 grillost à 200 g 2 dl riven parmesan 2 dl vispgrädde 2 msk smör 4 ägg färdig aioli 400 g rödbetor 1 apelsin 1 liten silverlök 300 g brysselkål 600 g grönkål 1 kruka basilika 1 liten vitlöksklyfta 1 gul lök 600 g potatis ½ kruka bladpersilja 1 dl pumpakärnor 1 dl solroskärnor 400 g pasta 2 msk senap 8 hamburgerbröd Från skafferiet salt peppar strösocker olivolja vitlökspulver chiliflakes torkad oregano flingsalt neutral olja ättiksprit (12 %) vinäger Fler preppar! Scanna QR-koden för att hitta alla våra 27 Söndagspreppen-menyer.
Buffé BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpo
tatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping?