Buffé 1
Buffé PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti
blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråki
EFTERRÄTT CHEESECAKE TACOS MED ANANAS OCH MYNTA 1
2 STYCKEN / 30 MIN INGREDIENSER 4 medium tortillabröd 25 g smör ½ dl strösocker ½ ananas 2 msk hackad mynta 2 msk florsocker 2 tsk färskpressad limejuice Cheesecakekräm 150 g färskost 1 dl vispgrädde 1 dl florsocker 1 tsk finrivet limeskal GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Lägg ut tortillabröden och skär eller stansa ut 3 rundlar per bröd, ca 9 cm i diameter. Smält smöret och pensla på båda sidor. Doppa direkt i socker på båda sidor och skaka av det som är överflödigt. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen 4 minuter. Ta ut plåten, vänd bröden och ställ in ytterligare 3–4 minuter, ta ut ur ugnen och vik dem snabbt runt skaftet på exempelvis en träslev och låt svalna så de stelnar till krispiga tacoskal. 2. Cheesecakekräm: Vispa färskost med grädde, florsocker och limeskal fluffigt med elvisp. 3. Skala och skär ananasen i små tärningar och blanda med mynta, florsocker och limejuice. Fördela färskostkrämen i taco skalen och toppa med ananasen. LÅT MUSIKFESTEN BÖRJA! RECEPT SARA AASUM HULTBERG STYLING LINDA LUNDGREN FOTO SIMON BAJADA Från efterrättstacos till söt pizza, nu hugger vi in på vinterns mest färgsprakande dessertmeny. 19 BUFFÉ #02/2024
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matink
öp och använda upp det du lagar kan du spara många krono
Buffé BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpo
tatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping?