Hemlagat Trend – Missa inte ärtans comeback eller
smaken av körsbär och Laos
Hemlagat Mat i säsong – Samlas till middagar att m
innas
Laga snabbt & smart One pot pasta limone med salv
ia och parmesan Härligt krämig ”allt-i-en-gryta-pasta” med tydlig smak av citron. Tänk på att vara noga med alla mått eftersom pastan kokar i sin sås. Ca 20 min 400 g spaghetti eller linguine 2 stora ekologiska citroner 1 klyfta vitlök, skalad och lätt tilltryckt 1 dl olivolja ca 10–15 blad färsk salvia 4 port 1 tsk flingsalt 1 liter kokhett vatten 50 g smör 40 g parmesan, riven nymalen svartpeppar Topping: färsk salvia nymalen svartpeppar 1. Lägg ner 400 g spaghetti eller linguine i en vid panna med höga kanter, eller en rymlig gryta. Riv ner skalet av citronerna och tillsätt vitlöken. Addera olivolja, salviablad, flingsalt och 1 liter kokhett vatten. Sätt på ett lock och koka upp, och koka sedan enligt anvisning på pastaförpackningen. Vänd runt pastan var 30:e sekund med hjälp av en tång så att den inte klumpar ihop sig. När ett par minuter återstår av koktiden, pressa ner saften av en citron. Låt koka klart utan lock. 2. Lyft bort kastrullen från värmen, tillsätt smör och hälften av den rivna parmesanen. Rör om, sätt på locket och låt stå ett par minuter för att pastan ska dra åt sig av smakerna. 3. Smaka eventuellt av med mer salt, citronjuice, smör eller olivolja. Fördela i 4 skålar och servera med resten av den rivna parmesanen, salvia och nymalen svartpeppar. Tips! Gott att dricka till: Välj ett friskt, lätt vitt vin, som en chablis, en sauvignon blanc från Loire eller en torr riesling. 10 Hemlagat
Hemlagat Säsong – Den är extremt flexibel, potatis
en
Hemlagat Reportage – Gröt har gått från grått till
skimrande gott
Hemlagat Enkel vardag – Ta vara på dina stapelvaro
r
Hemlagat Garanterad succé – Din egen kebab
Hemlagat Köksknep – Bli en bättre stekare och lär
känna din airfryer
Hemlagat Vad blir det till middag? – Fiskgryta à l
a forskaren Michael Martin
Hemlagat Just nu – Hela matkassen full med tips ho
s Hemköp