Hemlagat Trend – Missa inte ärtans comeback eller
smaken av körsbär och Laos
Hemlagat Mat i säsong – Samlas till middagar att m
innas
Hemlagat Säsong – Den är extremt flexibel, potatis
en
Hemlagat Reportage – Gröt har gått från grått till
skimrande gott
Hemlagat Enkel vardag – Ta vara på dina stapelvaro
r
Hemlagat Garanterad succé – Din egen kebab
Hemlagat Köksknep – Bli en bättre stekare och lär
känna din airfryer
Köksknep 3 Bästa tipsen för stekare Värm pannan f
örst Använder du smör eller margarin ska det sluta fräsa innan du lägger i maten. Välj rätt fett Vid hög värme är rapsolja bäst. Vill du ändå ha smör, blanda med hälften olja. Ha rätt mängd Fyller du pannan mer än 2/3 så sjunker temperaturen och maten kokar snarare än steks. Salta kött i förväg Då binder saltet vätska, vilket ger ett saftigare resultat. Låt köttet få rumstemperatur först Då sänker det inte temperaturen i pannan. Ta det lugnt Stora bitar kan steka klart i pannan när de har fått färg. Sänk värmen och lägg ett lock över. Om köttet läggs kallt i stekpannan, så att den kyls ner, kan det vara svårt att få en fin stekyta. 3 skäl att bunkra buljong ENKELT. Ta vara på buljongen när du kokat grönsaker, kött eller fågel och frys in i små förpackningar. Vips har du en färdig smaksättare till diverse rätter. NYTTIGT. Bäst ur näringssynpunkt är att äta grönsaker hela, men även vid kokning avger grönsaker vitaminer och mineraler, antioxidanter och fiber. Och när du gör egen buljong kan du undvika tillsatser. GOTT. Låt lite tomatpuré steka med i kastrullen innan du häller på vattnet – purén ger färg och djup. Klassiska grönsaker att 38 Hemlagat sedan ha i är gul lök, morot och rotselleri (så kallad mirepoix). Om du först rostar grönsakerna i ugn, tills de får fin färg, så utvecklar de umami. Prova att tillsätta kryddor som vitlök, svartpeppar, lagerblad och timjan. Svamp, gärna champinjon, ger en mustig smak. Vänta sedan tills buljongen har reducerat innan du saltar eftersom saltsmaken koncentreras när vätskan kokar bort. Låt buljongen sjuda i max 90 minuter, annars riskerar grönsakerna att bli beska. säsongstips som överraskar Vinterutflykter Ha med ett lyxigare tillbehör till varmkorven på utflykten. Rör ihop ett par rejäla skedar majonnäs med en klick av din favoritsenap och salt och peppar efter smak. Vill du ha syrligare smak, tillsätt en skvätt citronsaft. Föredrar du en sötare smak, tillsätt i stället lite honung. Eventuella rester av din majonnäs håller en vecka i lufttät burk i kylskåpet. Våffeldagen Skapa en matig frukostvåffla med skivad avokado, ett pocherat ägg och lite chiliflakes. Fettisdagen Byt ut grädden i semlan mot kokosgrädde (den feta delen från en burk kokosmjölk). Vispa kokosgrädden tills den är fluffig. Resultatet är en smak av kokos som passar bra tillsammans med mandelmassa. Tips! Spara skal och ändbitar från rotsaker i frysen och använd när du ska koka buljong.
Hemlagat Vad blir det till middag? – Fiskgryta à l
a forskaren Michael Martin
Hemlagat Just nu – Hela matkassen full med tips ho
s Hemköp