Månadens skörd maj 2024 1
cirka 125 gram grönsaker per portion Edamamebönor
med sesamfrön och chili- och sojasmör PORTIONER: 4 BUFFÉPORTIONER TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | CA 14:-/PORTION 500 g frysta edamamebönor i skidor 2 tsk rostade sesamfrön 2 vitlöksklyftor 1 msk chiliflakes 3 msk smör 2 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1. Koka edamamebönorna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet. 2. Rosta sesamfröna hastigt i en torr stekpanna. 3. Skala och hacka vitlöken. 4. Stek vitlök och chiliflakes i smöret i en stekpanna på svag värme ett par minuter. 5. Lägg ner bönorna i stekpannan och häll i soja och sesamolja. Strö över sesamfrön. 6. Lägg upp på ett fat och servera. Chili- och citrusmajonnäs PORTIONER: 4 BUFFÉPORTIONER TID: UNDER 15 MINUTER | ENKEL | CA 5:-/PORTION 1 ½ dl majonnäs ½ msk citronsaft ½ msk japansk soja 1 msk srirachasås 1 msk sesamolja 1. Blanda ihop ingredienserna till såsen. 12 NR 04/2024 MÅNADENS SKÖRD