Månadens skörd maj 2024 1
Inspireras AV REDAKTIONENS REKOMMENDATIONER OCH T
IPS För att få till en smashad gurksallad med extra crunch, väljer jag alltid snackgurkor. CHRISTIN KASHOU, VINNARE AV SVERIGES MÄSTERKOCK 2021 Läs mer om hur hon ger svenska primörer en asiatisk touch på sidan 11–13. Mat blir till mode Att matvarumärken tagit sig in i modebranschen är ett faktum. Allt från lågpriskedjor till exklusiva matbutiker sätter idag sitt varumärke på allt från väskor till mjölkpaket. I New York har Pop Up Grocer vuxit fram, en matbutik som säljer mat från mindre tillverkare, med bra ingredienser och väldesignade förpackningar. Allt för att kunderna ska kunna lägga upp på sociala medier. – Det är affärer med en hög prislapp som tilltalar en viss generation som nödvändigtvis inte är matintresserad i botten. Vad man handlar och vart har istället blivit en identitetsmarkör, säger Sofie Zettergren Bonnevier, trend- och innovationskonsult inom mat på innovationsbyrån Sprillo. T som i tabbouleh Har du testat tabbouleh? Det är en traditionell rätt med sitt ursprung i Libanon. Den är uppfriskande och innehåller fint hackad färsk persilja, finkornig bulgur och grönsaker som tomat, gurka och lök. Krydda med färsk mynta, saft från citron och olivolja. Serveras till meze, grillat eller i en wrap. Ont om tid? Då gör ICAs färdiga tabbouleh jobbet! Smör SNABBTIPSET: Stekt rabarber med glass Skär rabarbern i bitar. Stek dem i smör ett par minuter. Strö över socker och kardemumma och fortsätt att steka tills sockret börjar bli ljusbrunt. Servera med glass. 4 o Stötta kardemummakärnor S NR 04/2024 MÅNADENS SKÖRD Glass NYHET! Rabarber c k e r