Månadens skörd maj 2024 1
Baguette med varmrökt lax, potatis och pepparrot
PORTIONER: 4 | TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | CA 58:-/PORTION 2 dl crème fraiche 3 msk hackad kapris 3–4 msk finriven pepparrot 1 msk finrivet citronskal 400 g varmrökt lax salt svartpeppar 4 stora kokta potatisar 1 hjärtsallad 1 baguette 1 dl plockad dill 1 dl finskuren gräslök 1. Blanda crème fraiche, kapris, pepparrot och citronskal. Plocka laxen i bitar och vänd ner. Smaka av med salt och peppar. 2. Skala och skiva potatisen. Plocka salladsbladen och skölj. Dela baguetten i 4 bitar och skär längsmed men inte helt igenom. Fyll brödet med salladsblad, laxröra, potatis, dill och gräslök. Servera laxfyllningen direkt i salladsbladen. Utmärkt till sommarminglet! 24 NR 04/2024 MÅNADENS SKÖRD cirka 30 gram grönsaker per portion