Buffé 1
Buffé ALLA TALAR OM TALLDUNGEN Följ med till Öster
lens godaste matdestination och inspireras av höjdpunkte
BUFFÉ BESÖKER TIPS Servera rödbetorna med vegansk
aioli, recept hittar du på buffe.se LÅNGBAKAD FLÄSKSIDA MED BÖNOR OCH SALSA VERDE 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 förp kokta små vita bönor, gärna cannellini, à 380 g olivolja salt, svartpeppar Rillons ca 1,2 kg färsk fläsksida 4 vitlöksklyftor 1 dl hackad timjan 1 dl hackad salvia Salsa verde 1 msk kapris 2 sardellfiléer ½ kruka basilika ½ kruka bladpersilja ½ kruka mynta 2 rivna vitlöksklyftor ½ dl färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Rillons: Sätt ugnen på 150 ˚C. Skär bort eventuell svål på fläsksidan och skär i ca 4 x 4 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda fläsket med vitlök, örter, 2 msk olja, 2 tsk salt och ½ tsk peppar. Lägg i en ugnsform. Häll på vatten så det täcker ca 1 cm upp på fläsket. Ställ in i mitten av ugnen 2–2 ½ timme eller tills fläsket är mjukt och har en gyllenbrun yta. Vänd på bitarna 2–3 gånger under tiden. Tillsätt mer vatten om det blir torrt. 2. Salsa verde: Hacka kapris, sardell och örter och lägg i en skål. Blanda ner vitlök, 1 dl olja, citronjuice, ¾ tsk salt och 1 krm peppar. 3. Sila ner skyn från fläsket i en kastrull. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Lägg bönorna i kastrullen med skyn och värm. Servera bönorna med rillons och salsa verde. TIPS Färska örter över? Hacka och frys in. ROSTAD PAPRIKA OCH TOMAT MED MOZZARELLA 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 paprikor 400 g körsbärstomater 3 vitlöksklyftor ¾ tsk salt 2 krm svartpeppar ½ dl olivolja 2 buffelmozzarella à 125 g 1 kruka basilika GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 ˚C. Halvera paprikorna och kärna ur. Lägg med snittytan uppåt i en ugnsform tillsammans med tomaterna. Skala och skiva vitlöken och fördela inuti paprikan. Strö över salt, peppar och ringla över oljan. 2. Sätt in i mitten av ugnen ca 40 minuter, eller tills paprikorna är mjuka och fått färg. Blanda runt efter halva tiden och mosa tomaterna lätt med en gaffel. Lägg upp på ett fat och låt svalna. 3. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg på. Toppa med basilika. 17 BUFFÉ #08/2022 RÖDBETOR MED AIOLI OCH SVARTA OLIVER 6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 800 g rödbetor 3 dl urkärnade svarta oliver 1 ask krasse olivolja, salt Aioli 2 äggulor 1 riven vitlöksklyfta 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk dijonsenap 1 ½ dl neutral matolja 1 dl olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 ˚C. Skala och klyfta betorna och lägg i en ugnsform och blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Rosta i nedre delen av ugnen 30–40 minuter eller tills de är mjuka. 2. Aioli: Vispa ihop äggulor, vitlök, vinäger och dijonsenap. Tillsätt mat- och olivolja i en fin stråle under vispning och vispa till en slät aioli. Smaka av med salt. 3. Bred ut aiolin i botten på ett fat och toppa med betor, oliver och krasse.
Buffé BÄTTRE ÄN BULLAR! Ta kanelbullens dag till n
ästa nivå med allt från mjuk kaka med frosting till havr
Buffé 6 PASTARÄTTER ATT ÄLSKA Enkla pastarätter är
de bästa vardagshjältarna! Vi bjuder på snabba, prisvär
Buffé FYLL PÅ MED ENERGI Tipsen och knepen att ta
till när du behöver fylla på med god energi snabbt!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Läs om Rosa Bandet och kallp
ressad juice på säsongens äpplen från Herrljunga.