Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE HEDVIG BILLENGREN LINDENBAUM
Matstylist och receptkreatör Från restaurangkock i London till receptkreatör och matstylist i Stockholm: Hedvig kan konsten att laga mat som ser lika fantastisk ut som den smakar. Du hittar hennes styling bland annat på sidorna 20–23 och 32–33. Vad äter du för att fylla på med energi? – Gärna frukt och bär! Och så har jag alltid rostade nötter i väskan som nödsnacks. Vilken är din bästa vardagsrätt? – Stekta eller rostade grönsaker med riven ost, citron och färska örter. Det går snabbt och man kan ta det som fi nns hemma. SARA AASUM HULTBERG Konditor och matstylist TACK FÖR ATT du mättar mig, smakar så gott, är så enkel att tillaga och variera. Den bästa vardagsräddaren men också den givna festfi xaren. Jag tröttnar aldrig på dig. JAG PRATAR GIVETVIS om pastan – denna eviga följeslagare som garanterat toppar listan över vad jag lagar allra mest. Så länge det fi nns pasta i skaff eriet så har du grunden till en ljuvlig måltid: tillsätt persilja, vitlök och chili och du har en aglio e olio. Tillaga med kikärtor, vitt vin och pastavatten och du har pasta e ceci. Servera med pecorino, smör och nymalen svartpeppar och du har en cacio e pepe. OCH KANSKE ÄR just pasta den tydligaste röda tråden bland mina bästa matminnen? Jag minns halloumicarbonaran från Buff é nr 1 år 2019 som fi ck det att gå ett unisont ”mm” och ”aah” genom redaktionen när den provsmakades. Jag minns alla middagar med pastaklubben där vi en gång i månaden provar en ny restaurang i jakt på stadens bästa pasta. Jag minns den handvevade tomatpastan på mysiga, stimmiga italienska krogen i Köpenhamn. Jag minns när jag tillsammans med vänner gjorde egen fylld pasta som blev så god att vår chattgrupp genast döptes om till ”Ravioli”. JUST DEN HÄR hösten kommer jag att laga pastarätterna på sidorna 25–31 om och om och om igen. Och ska jag välja en favorit så är det olivpastan från sidan 29 med frasigt pankokrisp och frisk persilja. Vilken blir din nya paradpasta? Trevlig läsning! När Sara inte jobbar som konditor skriver hon recept, stylar och mycket annat som involverar både mat och sötsaker. I det här numret har hon gett kanelbullen fyra nya, makalöst goda kostymer, se sidorna 20–23. Vad äter du för att fylla på med energi? – Choklad, nötter och hemgjorda bars eller bollar. Vilken är din bästa vardagsrätt? – Pasta! Ofta tillsammans med en tomatsås som puttrat länge på spisen och som sedan toppas med massa parmesan. ICA-HANDLARE I FOKUS CECILIA STANELL ICA Supermarket Sjöhagen, Västerås Som fjärde generationens handlare är Cecilia extra stolt över sin butik – och framför allt över alla fantastiska medarbetare som varje dag bidrar till en positiv butiksupplevelse för Västeråsborna. Hur möjliggör ni en prisvärd vardag? – Ett brett sortiment, egna erbjudanden och superklipp samt generös seniorrabatt för våra äldre kunder. Hur hjälper ni era kunder att välja svenskt och lokalt? Liv Bossuyt, redaktionschef – Alla svenskproducerade varor är tydligt utmarkerade och sedan fl era år erbjuder vi endast svenskt kött. Det är även uppskattat när våra lokala leverantörer kommer till butiken och bjuder på samt berättar om sina fi na produkter. 5 BUFFÉ #08/2022 ledare Foto Helén Pe
Buffé ALLA TALAR OM TALLDUNGEN Följ med till Öster
lens godaste matdestination och inspireras av höjdpunkte
Buffé BÄTTRE ÄN BULLAR! Ta kanelbullens dag till n
ästa nivå med allt från mjuk kaka med frosting till havr
Buffé 6 PASTARÄTTER ATT ÄLSKA Enkla pastarätter är
de bästa vardagshjältarna! Vi bjuder på snabba, prisvär
Buffé FYLL PÅ MED ENERGI Tipsen och knepen att ta
till när du behöver fylla på med god energi snabbt!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Läs om Rosa Bandet och kallp
ressad juice på säsongens äpplen från Herrljunga.