Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSON FOT
O: KENT JARDHAMMAR ^smspirario n Trevligt umgänge och goda middagar hör ihop med kulna vinterkvällar. Bjud hem ett par vänner och överraska med en läcker trerätters meny. MEDELHAVSTALLRIK FÖ R 4 PERSONE R 1 kruka grönsallad 100 g salami i skivor 100 g örtmarinerade soltorkade tomater 50 g örtmarinerade vitlöksklyftor 20 svarta oliver 4 skivor baguette ca 100 g getost eller lagrad västerbottenost 1 msk honung 4 valnötskärnor GÖ R SÅ HÄR : 1. Värm ugnen till 250°c. 2. Skölj och lägg salladen som en bädd direkt på tallrikarna. 3. Skär ett snitt i salamiskivorna och vrid dem som små skålar. Placera på salladen och lägg på soltorkade tomater, vitlöksklvftor och oliver. 4. Lägg baguetteskivorna pä en plåt. Skär osten i skivor och lägg dem på bröden. Klicka på honungen och placera en valnötskärna på toppen. Gratinera i 2-3 minuter. Servera omedelbart med salladen. SPÄTTA PÅ NAPOMVTS FÖ R 4 PERSONE R ca 500 g spättafiléer IV2 dl pastasås Napoli, ca 150 g, eller liknande salt, grovmalen pepparmix olivolja V2-I dl pestosås från burk GÖ R SÅ HÄR : 1. Värm ugnen till 22$°c. 2. Skölj risken och låt den rinna av. 3. Bred Napolisåsen i botten på en ugnssäker form. 4. Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna och lägg dem på tomatsåsen. Droppa över lite olivolja. 5. Låt formen stå 10-12 minuter mitt i ugnen. Använd en sticka att känna med om risken är färdig. Filéerna ska vara fasta och ogenomskinliga när de är klara. 6. Lägg en klick pestosås på varje fisk och servera omedelbart med pasta eller ris. 7. Rätten kan även lagas i mikrovågsugn. Beräkna 6-8 minuter på full effekt under lock. GRATINERADE APRIKOSER FÖ R 4 PERSONE R 1 burk aprikoser å 420 g 75 g mandelmassa 50 g vit blockchoklad JORDGUBBSSÅS : 200 g frysta jordgubbar 2 msk florsocker GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 250°0 2. Halvtina jordgubbarna. 3. Låt aprikoserna rinna av väl och placera dem i en ugnssäker form. 4. Riv mandelmassan och chokladen på rivjärnets grova sida. 5. Blanda samman det rivna och strö alltsammans i drivor över aprikoserna. 6. Placera formen mitt i ugnen och gratinera i 8-10 minuter. 7. Lägg under tiden jordgubbarna och sockret i en matberedare eller mixer. Kör tills såsen är slät och fin. 8. Häll den kalla såsen i portionsglas eller på assietter. Placera de heta aprikoserna mitt i såsen och sen era direkt. Spätta på Napolivis kan även lagas i mikrovågsugn. Aprikoserna i dessertreceptet kan bytas ut mot persikor om man så önskar.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32