Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 Läsarnas favoriter Här kommer ytterl
igare ett par bidrag ur våra läsares digra samling med favoritrecept. Har du ett recept i dina gömmor som du skulle vilja förmedla till andra Bufféläsare så skicka det till Buffé, Mitt favoritrecept, Box 6630, 113 84 Stockholm. Publicerade bidrag belönas med 150 kronor, som sätts in på ditt konto, eller om du inte har något så får du ett ICApresentkort. FOTO: JOEL WAREUS MATSTYLIST: TINA HELLBERG Tjejer som kan AV ANNA GIDGARD Ulrika Johansson heter en företagsam tjej i Borlänge. När hon gick ekonomisk linje på gymnasiet hade de ett ämne där man skulle lära sig att driva ett eget företag. Eftersom Ulrika gick i en friidrottsklass med eget boende kom någon i tjejgänget på att de skulle göra en kokbok. Affärsidén formulerades till att göra en kokbok med vardagsrätter som var lite piffigare och mer annorlunda än de färdiglagade rätter som man ibland lockas att plocka åt sig i affären. Företaget fick heta Mat & Sånt och ingick i något som kallas Ung Företagsamhet. Tjejerna utgick helt från sig själva när de gjorde kokboken. Nästan varje dag efter skolan var det någon som med uppgiven röst sa: "Vad ska vi äta idag då?" Därför skulle recepten i deras bok vara lättlagade, gå snabbt att göra och vara beräknade för en till två personer, vilket passar ungdomar som bor själva. Sedan följde några månaders hårt jobb. Förutom att få fram bra recept och planera fotografering och utformning av kokboken, så behövdes pengar. Genom att sälja reklamplats i boken och genom att sälja andelar i företaget lvckades de. Givetvis med hjälp av lärare och rådgivare. Det har gått bra för tjejerna sedan boken kom ut. Bland annat har de kommit tvåa i en tävling i Stockholm om bästa företag inom Ung Företagsamhet. Boken har de sålt på mässor och på en företagardag. Är du intresserad av att köpa kokboken "Gott, lätt och läckert - för en till två" så ring Ulrika Johansson på tel 023-326 32. Boken kostar 60 kronor. NTJDEEPANNKAKA FÖ R 1-2 PERSO N 1 paket nudlar (85 g) 6 0 g skinka 2- 3 ägg 1 msk hackad persilja 2 msk riven ost salt, peppar smör el margarin GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka nudlarna knappt mjuka, ca 2 1/2 minut. Häll av vattnet och hacka dem. 2. Skär skinkan i tärningar. 3. Vispa upp äggen. 4. Blanda skinka, nudlar, persilja och ost med de vispade äggen i en skål. 5. Krydda med salt och peppar eller nudelkrydda. 6. Hetta upp matfett i en stekpanna. Klicka ut blandningen matskedsvis i pannan. 7. Fräs tills undersidan är fräsig och brun, vänd och stek på andra sidan. Sen era med sallad. FALSKA SKINKSCHNITZLAR FÖR 4 PERSONER 16 tunna skivor kokt skinka 16 skivor god ost , t ex greve ströbröd , salt , citronpeppar matfett till stekning GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg ihop skinkskivorna två och två med två ostskivor emellan. 2. Vänd i ströbröd. Krydda med salt och citronpeppar efter tycke och smak. 3. Stek hastigt så att osten smälter. Servera genast med potatis och en sallad. "Snabbt, enkelt och barnens absoluta favorit!", skriver Tina Larsson i Arboga. Vår matstylist Tina Hellberg, som lagat upp rätten, tycker att det är bra med den tunna paneringen men föreslår, för den som önskar en tjockare, att "schnitzlarna" först vänds i uppvispat ägg innan de paneras med ströbröd. Hon har serverat med en ljummen sallad gjord på kokt, skivad potatis som varvas med rödlök och tomatskivor. Till detta har hon gjort en sås på 1 dl gräddfil och 1 tsk dijonsenap.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32