Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 Korngryn - vårt eget "exotiska" gryn
. KORNGRYNSRISOTTO FÖR 4 PERSONER 2 dl korngryn 1 gul lök 2 vitlöksklyfto r 2 morötter 1 purjolök 1 liten burk majs 1 paket frysta ärter 1 burk röda kidneybönor 1 dl riven parmesanost olivolja grönsaksbuljong GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att finhacka lök och vitlök. Fräs detta ett par minuter i olivolja. 2. Tillsätt korngrynen och 2-3 dl grönsaksbuljong. Späd sedan med buljongen medan korngrynen långsamt kokar mjuka. 3. Tärna morötterna och låt dem koka med efter 15 minuter. Koka grynen helt mjuka, 30-40 minuter. 4. Strimla purjon och rör ner det tillsammans med väl avrunna bönor, majs och tinade ärter. Låt det hela koka i ytterligare 5 minuter. 5. Vänd till sist ner parmesanosten så den smälter i risotton. 6. Servera gärna risotton med extra ost, päron och bröd. GRON KORVKAKA FÖR 4 PERSONER 11/ 2 dl korngryn 8 dl mjölk 1 dl russin 1 gu l lök 2 ägg 1 tsk mejram 1 msk sirap 1 burk kikärter (400 g) soja , smör salt, peppar TILL SERVERING: 1 burk passerade tomater 2 purjolökar 1/2 dl russin GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Börja med korngrynen, koka först upp dem med lite vatten och späd sedan med mjölken. Låt det hela koka till gröt på svag värme. När gröten är mjuk blandas russinen ner och det hela får stå och svalna. 3. Finhacka undertiden löken och fräs den mjuk i lite smör. 4. Kör kikärterna till ett slätt mos i mixer eller matberedare. 5. Blanda samman korngrynsgröten med kikärter. ägg, sirap, lök och kryddor. Smeten ska ha en "hög" smak. 6. Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda korvkakan i 45 minuter. 7. Pensla gärna lite soja på kakan för en mörkare färg. 8. Servera kakan med varm tomatsås som smakats av med salt, peppar och en gnutta socker, samt lättkokt purjolök och lite russin. LATT SOPPA En len och läcker korngrynsoppa är perfekt för en kylig vinterkväll. Korngryn används ofta i soppor, kornets fina smak passar bra ihop med lamm eller som här med massor av härliga rotfrukter. FÖR 4 PERSONER 2 dl korngryn 2 gula lökar 2 stånd fänkål 2 stora morötter 2 vitlöksklyfto r 11/ 2 liter grönsaksbuljong 1 tsk timjan 125 g gröna bönor elle r haricot verts persilja eller färska örte r til l garnering smör eller vegetabilisk olja GÖR SA HAR: 1. Grovhacka löken, strimla fänkålen och skär morötterna i stavar. Fräs alltsammans i en stor kastrull i ett par minuter. 2. Pressa i vitlöken, häll i korngryn, buljong och timjan. Låt soppan koka på svag värme i 30-40 minuter. 3. Grovhacka bönorna och låt dem koka med i ytterligare 10 minuter. 4. Smaka av och krydda soppan med salt och peppar, garnera med färska örtkryddor eller finhackad persilja. 5. Servera gärna soppan med ctgL-tg brödtärningar och riven ost.
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32