Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 En matsedel från ICA Provkök som inn
ehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. A v Birgitta Rasmusson, chef fö r ICA Provkök Foto: Janne Hansson MANDAG Lasagne piggelin (4 port) Skala och grovhacka 2 gula lökar. Fräs i 1 msk olja. Tillsätt 1 paket wokgrönsaker å 200 g och 1 burk skivade champinjoner ä 200 g. Krydda med 1 tsk timjan, 1 krm svartpeppar, 1 tsk salt och 1 pressad vitlöksklyfta. Låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt 1 burk krossade tomater å 400 g. Värm 2 msk olja till ostsåsen. Pudra över 4 msk vetemjöl. Rör om och späd med 8 dl mjölk. Låt koka 3-5 minuter. Rör ner 2 dl riven ost och krydda med salt och peppar. Varva grönsakssås och ostsås med lasagneplattor (ca 8 stycken) i en lätt smord ugnssäker form. Strö över rikligt med riven ost, gärna blandad med parmesanost. Gratinera i 200°c, ca 35 minuter. Servera med sallad. TISDAG Johans fiskgryta (4 port) Halvtina 1 pkt (ca 400 g) sej. Skär fisken i stora kuber. Skala 1-2 morötter, 1 palsternacka och 1 bit rotselleri. Skär i tärningar. Fräs grönsakerna i 1-2 msk olja. Krydda med 1 tsk curry och 1/2-1 tsk krossad pepparblandning samt 1/2-1 tsk salt. Tillsätt 2 dl vatten och 1 fiskbuljongtärning. Koka ca 5 minuter. Lägg ner fisken och låt den koka tills den blir vit och ogenomskinlig, ca 5 minuter. Klipp persilja över. Servera med potatis eller bröd. O KTS D A L G Tomatsoppkok (4 port) Skölj och strimla 1 purjolök. Fräs den i 1 msk olja. Tillsätt 1 paket soppgrönsaker å 250 g. Låt fräsa med några minuter. Krydda med 1 krm svartpeppar, 1 tsk salt och 2 tsk basilika. Tillsätt 1 paket passerade tomater ä 500 g och 4 dl vatten. Pressa ner 1-2 vitlöksklyftor. Låt koka ca 5 minuter. Servera med rostade brödtärningar och gärna en klick créme fraiche. Korvgryta å la Mex ( 4 port) Skala och skiva 1-2 morötter. Skölj och strimla 1/2 vitkålshuvud, ca 500 g. Kärna ur och strimla 1 röd paprika. Fräs allt det gröna i 2 msk olja. Krydda med 2 tsk Texmexkrydda, 1 tsk salt, 1/2 tsk citronpeppar. Dra skinnet av 400 g falukorv. Skär i tärningar. Tillsätt korven och häll på 2-3 dl grönsaksbuljong på tärning. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med 1/2 msk vinäger. Servera med bröd. FREDAG Fiskfilé med smaklig sallad (4 port) Börja med salladen. Häll 1 burk rödkål i en gryta. Skala och tärna 1-2 äpplen. Skala och hacka 1 liten gul lök. Tillsätt äpple och lök i kålen. Koka upp. Tillsätt 1/2 dl äppeljuice, 1/2 tsk timjan, 1 tsk körvel och ev lite vinäger. Hetta upp. Panera 500 g fiskfilé tex spätta, torsk eller gös i ströbröd. Stek fisken gyllengul på båda sidor i 1-2 msk smör eller margarin. Salta och peppra. Servera fisken med salladen och ev kokt potatis.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32