Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 CRÉME CARAMEL FÖ R 8 PERSONE R 6 ägg
+ 1 gula 1 d l socker 1 vaniljstång 6 d l mjölk 1 msk vanilj socker KARAMELLSÅS : 2 dl socker 1 d l vatten GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på I75°C. 2. Rör ihop äggen och sockret samt sila genom ett durkslag för att få bort eventuella hinnor. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur vaniljfröna. Krossa dem i mortel tillsammans med lite socker. Blanda ner vaniljfrön, mjölk och vaniljsocker i i ägg-sockerblandningen. 3. Smält sockret till karamellsåsen på svag värme i en tjockbottnad kastrull. När det börjar bli brunt, späd med vatten och låt det bli såsigt (om såsen blir för hård, späd med vatten och låt sjuda lite till). 4. Häll sockersåsen i en ugnsfast form eller i små portionsformar. Häll sedan ner smeten. Låt formen/formarna stå i vattenbad i en långpanna i ugnen ca 45 minuter. VINTIPS ! Varmrätt: Nr 6050 Agramont. Angenäm kryddighet och rik fruktighet. Kommer från Navarra, granne till Rioja. Ett av prisklassens mest koncentrerade viner, 59 kronor. Dessert: Nr 2040 Commandaria St John, klassiskt starkvin från Cypern med tät smak av russin, kola och nötter. 65 kronor. AV STAFFAN BRÄNNSTAM, SYSTEMBOLAGET. INKÖPSSTÄLLEN : Tallrikar, servetter och vattenkanna från Design House, 08-6118442. Ljusstakar och vattenglas, Karin Tellander, Ikea. Kläder från Brie a Brac, tel 08-643 75 00.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32