Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 » » • • f 11 • • MMIII I ^ flr* IP 1
tftf l »» 9 tP* I Alla tiders soppa En värmande soppa är kanske den allra bästa vintermaten. Vi har bläddrat i historiska kokböcker för att hitta inspiration till mustiga soppor som mättar och värmer. Redan i Apicius receptsamling från 400-talets Rom hittar vi recept på linssoppa. En mättande, mustig soppa som kunde vara fattigmanskost eller lyxmat beroende på tillbehör och kryddning. 1 den här nygamla soppan möts influenser från alla världens kök; persiska kryddor, bulgarisk fårost och italienska soltorkade tomater. DEL I AV LISA FÖRARE WINBLADH FOTO JOEL WÅREUS LINSSOPPA MED FÅROSTICRÄM FÖ R 4 PERSONE R 2 dl gröna linser 1 stor gul lök, 150 g 2 msk smör lVi msk tomatpuré 1 tsk målen koriander Vi tsk hela fänkålsfrön Vi tsk målen kanel ev Vi krm saffran IV2 tsk målen spiskummin 1 liter vatten + 2 grönsaks - bul j ongtärningar 2 vitlöksklyftor 10 stora blad färsk basilika 2 msk smör salt, sambal oelek TIL L FÅROSTKRÄMEN : 100 g bulgarisk fårost 1 dl matlagningsyoghurt 1 vitlöksklyfta 4 soltorkade tomater GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj linserna och rensa dem från ev skräp. 2. Skala löken och skär den i klyftor. Stek den i smöret tills den fått lätt gyllene färg. 3. Blanda ner tomatpurén och de torra kryddorna. Fräs i ytterligare någon minut under omrörning. 4. Slå på vattnet. Tillsätt buljongtärningar, vitlöksklyftor och linser. Låt sjuda tills linserna är riktigt mjuka, ca 30 minuter. 5. Mosa fårosten med yoghurt och vitlök. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner dem. Låt stå och samla smak. 6. Kör soppan slät i matberedare tillsammans med basilikablad och smör. Om du vill ha en tunnare soppa kan du späda den en aning med vatten. 7. Smaka av med salt och sambal oelek. Servera soppan med en klick fåroströra och färska örter.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32