Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 r Ott • 1997 är ett jubileumsår för I
CA. Det är i år 80 år sedan västeråsaren Hakon Swenson grundade den handlarägda inköpscentralen. Det var starten till det som idag är ICA, gemensamt ägt av drygt 2000 handlare från norr till söder, ICA har haft fantastisk framgång. Att ICAhandlarna har ett stort förtroende bland er kunder ser vi ständigt bevis på. 1996 dämpades matpriserna mer än någonsin. Fler kunder än något år tidigare handlade i iCA-butikerna. Det tackar vi för! Men vi slår oss inte till ro, utan fortsätter att arbeta för att bli ännu bättre, ICA kundkort spelar en stor roll. Vi planerar för hur kortet ska utvecklas och har ständigt planer för framtidens handel. Vi vill ligga steget före. Här är era uppfattningar viktiga! Vi får många synpunkter från kunderna, men välkomnar fler. Inte minst idéer om framtiden. När det gäller att planera för morgondagen och det framtida sättet att handla vill vi ha er med. Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB A,fe Trende r så * t o a AV TONY WALLIN Öl är trendigt. Öl är också uppskattat som vardagsdryck; då tänker jag närmast på lätt- och folköl. Folkölet är en storsäljare, det svarar för halva ölkonsumtionen i Sverige. Men nu är det inte sig likt. Det gamla folkölet som en gång "ersatte" mellanölet i butikshyllorna har nu blivit för starkt. Inom EU börjar öl att räknas (beskattas) vid 2,8 volymprocent. Det beskattas sedan linjärt med en valfri enhet (1,45 kr i Sverige) för varje alkoholprocent. Med dessa regler, som började gälla vid årsskiftet, har vårt starköl blivit billigare; skatten har sänkts med 39 procent. Det tidigare folkölet har blivit dyrare, därför har ett nytt folköl skapats, ett öl som innehåller 2,8 istället för 3,3 volymprocent - det är skattefritt, eftersom det inte är öl enligt EU. Smakmässigt är skillnaden inte stor, men alkoholen är alltid en smakbärare... Obs! Ölet på bilden är inte ett nytt folköl. FOTO: RICKARD FORSBERG LÖSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR. INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FAR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD! Prenumeration : Pris helår 24 0 kr. Annons : Lennart Carlsson, 021-194 2 31. Håkan Sjöstrand, 021-1 9 45 31. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg . Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Producerad av ICA Förlaget AB, Box 6630,1138 4 Stockholm. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring: 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . • ••••••••••••••••••••••••••»••••••••••••••••• I Värmande soppor • Korngryn. Ett kärt barndomsminne. Under mina första stapplande år tillbringade jag dagarna hemma hos Olga och Oskar, mina gammelmorfäder. Där stod maten i centrum. Liten och spenslig som jag var ville mormor föda och göda mig på bästa sätt. Efter en dag i snön mutades jag med enkronor för att äta ett par plättar till. Jag storm trivdes med det, för jag älskade nämligen mormors plättar, och hade nog tagit ett par till ändå... Men det var inte bara plättarna som hon gödde mig med. Jag kan fortfarande känna smaken av hennes krämiga äggröra, den tjocka vitsåsen till paltbrödet och så korngrynskakan; lite söt, lite sträv. Mycket speciell. Gärna med stekt fläsk. Korngrynskakan, paltbrödet och äggröran var kanske inte direkt någon barnmat, men gott var det och säkert smakfostrande. Vill du prova på lite mo- mm derna korngrynsrätter så missa inte sid 18-19. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Innehall 4 för "fattiglappar" Lyxmiddag Trerätters meny med spättarullar Fräscha sallader med pasta 10 13 18 Svenskt trendgryn med gamla anor med rätter för 15 kr Billiga veckan 28 Lisbeth skriver om genmanipulation Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-72823 78 FRÅGOR OM ICA KUNDKORT 033-140040 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-7282400 (vardagar kl 09-11)
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32