Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 TOMATSOPPA MED BASILIKACRÉME FÖR 4 PE
RSONER 1 stor gul lök smör eller margarin till stekning 4 färska tomater 1 burk krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 5 dl vatten salt och peppar 1 dl mellan- eller vispgrädde BASILIKACRÉME: 2Vi dl créme fraiche 1 kruka färsk basilika GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett. 2. Skär de färska tomaterna i små tärningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningen och vatten i en rejäl kastrull. 3. Låt koka ca io minuter. Smaka av med salt och peppar. 4. Mixa allt med stavmixer eller i en matberedare. Späd med grädde för att få soppan krämig. 5. Finhacka rejält med färska basilikablad och blanda med créme fraiche. Klicka i soppan strax före servering eller servera bredvid. VINTIPS : Nr 2410 Frascatl Superiore från Fontana Candida, 58 kronor. Finns på halvflaska om man vill köra lågbudget, då kostar vinet 33 kr.
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32