Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON FO
TO: KENT JARDHAMMAR med förföriska dofter Bjud dina gäster på var sitt spännande middagspaket! När det klipps upp vid bordet sprider sig förföriska dofter av marinerad lax på en läcker grönsaksbädd. Allt kan förberedas i god tid. Byt ut den färska laxen mot gravad om det passar dig bättre. Då räcker det med knappt 5 minuter i ugnen. Ljummen mandelrabarber med punschglass avslutar denna kalasmåltid. SPANNANDE LAX I PAKET FÖ R 4 PERSONE R 1 bit färsk laxfilé, ca 500 g 4 msk olja 2 tsk japansk soja 1 tsk pressad citronsaft 2 msk mango chutney pepparmix GRÖNSAKSBÄDD : 3 selleristjälkar 1 purjolök Y2—I röd paprika 100 g färska champinjoner 1 msk olja salt citronskivor, dillkvistar AVOKADOMOUSSE : 2 avokado 1 stor citronklyfta 2- 3 msk créme fraiche 2 msk majonnäs salt, svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Skär laxen i mvcket tunna skivor. 3. Blanda olja, soja, citronsaft, chutney och pepparmix. Pensla varje laxskiva på båda sidorna och lägg dem i en hög på varandra i en form. Täck med plastfilm och låt stå svalt någon eller några timmar. 4. Skölj, ansa och skär selleristjälkar och purjo i tunna, långa stavar. Kärna ur och strimla paprikan fint. Ansa och skiva champinjonerna. 5. Fräs alla grönsaker och svampen i olja i en traktörpanna några minuter tills allt är nästan mjukt. 6. Klipp ut 8 smörgåspapper som är lika stora som en mattallrik. Lägg grönsaksbädden mitt på 4 av papperen. Placera laxen ovanpå. Toppa med citronskivor och dillkvistar. Droppa marinaden som är kvar från laxen över varje laxpaket. 7. Lägg resten av papperen ovanpå varje portion. Vik ihop kanterna noga, så att paketen är täta. Lägg dem i en långpanna. Så här långt kan rätten förberedas. 8. GÖ R AVOKADOMOUSSEN . Gröp UT drvgt hälften av varje avokadohalva. Pressa några droppar citronsaft över resten av avokadon, så att den inte mörknar. 9. Mixa samman fruktköttet, citronklyftan utan sitt skal, créme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Fyll avokadoskalen med moussen. 10. Placera långpannan med laxpaketen mitt i ugnen i 5-8 minuter tills laxen är färdig och rätten genomvärm. 11. Servera paketen direkt med avokadohalvorna och en vildrisblandning. MANDELRABARBER FÖ R 4 PERSONE R 6- 8 rabarberstjälkar 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl 2 msk mandelspån 3- 4 msk ljus sirap punschglass målen kanel GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225°c. 2. Ansa och skär rabarberstjälkarna i 3-4 cm långa bitar. Lägg bitarna sida vid sida i en stor, vid ugnssäker skål. 3. Blanda socker och potatismjöl. Strö blandningen över rabarbern och lägg på mandelspånen. Ringla över sirapen. 4. Placera formen mitt i ugnen i 20-30 minuter. Låt rabarbern svalna något. 5. Servera med punschglass och pudra över lite målen kanel.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32