Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 fortsättning från sid 4 bättre fram t
ill november. Och första måndagen efter den 20 september läggs hummertinorna i vattnet... På bryggan utanför entrén står röken och kokaren. Kallrökta räkor är man rätt ensamma om. Staffans saftiga havskräftor är en annan specialitet. Knepet är att ta upp kräftorna ur lagen direkt efter andra uppkoket. När lagen svalnat lägger man i dem igen. På så vis slipper man den smidiga konsistensen. Hur äter man skaldjur på Cafét då? -Så naturella som möjligt. Vi serverar dem med egen aioli, hovmästarsås, mer behövs inte. De är allra godast med en skvätt citron ovanpå. Råvaror med hög kvalitet behöver inte krånglas till. Men den som söker mer raffinerad kokkonst kan ta trappan upp till övervåningen. Sedan två år finns köksmästare Kjell Engesviken vid grytorna och erbjuder mer "lagad" mat. Fast det är ändå på nedervåningen som det känns som Staffan har sitt hjärta. Det var här det började och fortsätter. Så fort det blir tid över puttrar Grebys pråm ut över havet. Allra härligaste tiden är tidigt på våren. -E n söndag lastade jag pråmen med massa virke och stack ut till en ö. Sedan spikade jag bord och bänkar tillsammans med några vänner. Vi tog några öl, plockade lite musslor och lade på glöden, det blev en härlig lunch. Livskvalitet på Staffan Grebys vis. I bakhuvudet bär han dessutom på en annan dröm. Någon gång ska han ut och segla, riktigt långt. Men lämna Grebbestad och konservfabriken, det gör han nog aldrig. Tidigare släktled kan vila lugnt. GREBY CAFÉS AIOLI FÖ R 4 PERSONE R 2 dl majonnäs 2 msk pressad citron 1 tsk pressad vitlök 1 msk vatten salt och peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda samtliga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32