Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 BÄRKOMPOTT MED KARDEMUMMAGLASS FÖ R 4
PERSONE R 1 liter färska bär TIL L HALLONSÅSEN : 5 dl hallon IV2 dl socker 1 dl vatten saften av en apelsin TIL L VANILJ - SLICKEPINNARNA : 1 dl socker V2 msk glykos 1 vaniljstång V2 dl vatten 4 pinnar, 10-15 cm långa TIL L GLASSEN : 4 dl kaffegrädde 1V4 dl socker 5 äggulor 2 tsk målen kardemumma GÖ R SÅ HÄR : 1. BÖRJA ME D GLASSEN : Koka upp kaffegrädde och kardemumma. Vispa ihop gulor och socker poröst. Häll äggulorna i grädden. Sjud blandningen tills den tjocknar, ca 85°c. Låt svalna. 2. Kör glassen i glassmaskin tills den stelnat (ca 4 0 minuter). Fyll upp i formar. Man kan även frysa den och vispa med elvisp med jämna mellanrum. 3. Mixa hallonen och passera genom en sil, för att få bort kärnorna. Koka upp hallonpurén med socker, vatten och apelsinsaft. Låt såsen svalna. 4. Blanda samtliga ingredienser (utom pinnarna) till slickepinnarna i en kastrull. Koka upp till exakt i62°c , använd sockertermometer eller gör kulprov: rulla en kula av socker i kallt vatten, den ska stelna. 5. Lägg träpinnarna på ett smörpapper. Klicka ut sockret i änden på varje pinne. Låt stelna. 6. Servera glassen med hallonsås, färska bär och slickepinnar! TIPS ! Man kan hoppa över att göra egen glass om man har ont om tid. Smaksätt i sådana fall färdig gräddvaniljglass med kardemumma och frys in igen. Slickepinnarna är inte heller nödvändiga; använd fantasin och sätt dit andra slickepinnar.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32