Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 STEKT HAVSKATT MED KRÄFTRAGU & FYLLD
POTATIS FÖ R 4 PERSONE R 4x15 0 g havskattfilé, lax eller annan fast fisk TIL L POTATISEN : 4 stora potatisar 2 msk olivolja 3 msk smör Vt dl mjölk 1 msk persilja 1 dl riven västerbottenost TIL L RAGUN : 2 dl skalade bondbönor 2 stora bifftomater 2 vitlöksklyftor 3 dl chilisås 1 dl ketchup 1 tsk riven pepparrot 2 msk mango chutney 2 msk tryffelolja eller vanlig olivolja 1 msk strimlad basilika 16 kokta havskräftor eller 8 ostron och 8 havskräftor salt och peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 20o°c. 2. Tvätta potatisen och ugnsbaka den i ca 50 minuter. 3. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna. Pressa vitlöksklyftorna. Rör ihop samtliga ingredienser till ragun. Smaksätt med salt och peppar. 4. Skär av lock på potatisarna och gröp ur dem. Lämna dock en ca 1/2 cm tjock vägg. Blanda potatisinkråmet med olivolja, smör, mjölk och riven ost. Fyll potatisarna med blandningen och svep in i folie för att hålla värmen. 5. Stek havskattfiléerna i olivolja. Servera med den ljumma ragun och de fyllda bakpotatisarna med t ex potatischips och kräftspett. TIPS ! Skala och skär 1 bakpotatis i tunna skivor. Lägg 4 skivor på smörad plåt. Lägg på 4 basilikablad. Placera en träpinne en bit in på varje potatisskiva. Pensla 4 potatisskivor med uppvispat ägg. Lägg på och tryck ihop dem med potatisen på plåten. Ugnsbaka ca 5 minuter i i50°c. Skala 2 havskräftstjärtar. Dela dem på mitten. Stek lätt i olivolja. Trä upp kräftstjärtarna på pinnarna. Hetta upp 3-4 dl olivolja till i8o°c, eller använd en fritös. Fritera spetten ca 1 minut per sida. Salta. VARMRÖKT PEPPARLAX MED LJUMMEN POTATISSALLAD FÖ R 4 PERSONE R 750 g rökt lax (helst varmrökt) TIL L POTATISSALLAD : 12 kokta färskpotatisar 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 tomat 2 msk hackad dill 1 rödlök 100 g plockad spenat 2 msk kapris 1 röd paprika 100 g machésallad (eller ekblad eller vanlig sallad) TIL L VINÄGRETT : 1 bifftomat 1 äggula 1 vitlöksklyfta 2 msk vitvinsvinäger 4 soltorkade tomater 2 msk chilisås 2 dl olivolja GÖ R SÅ HÄR : 1. Skålla och kärna ur tomaten. Mixa äggula med vitlök, vinäger och tomat. Tillsätt de soltorkade tomaterna, chilisås och oljan. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt. 2. Koka färskpotatisen mjuk i lättsaltat vatten, med en klick smör i. Slå av vattnet och låt svalna något. Skala potatisen och skiva den i 3 cm tjocka skivor. 3. Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftan. Tärna tomaten. Blanda med potatisskivorna, salladen och övriga ingredienser. Rör ner vinägretten. 4. Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg på tallrikar. Fördela potatissalladen. Garnera och servera genast.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32