Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Delad lvyckling är dubbel glädje...
Delad kyckling blir jämnare tillagad. Delad kyckling går också lättare att skära upp när den ska serveras. Gör så här: Dela kycklingen i två halvor, gnid in dem med en kryddblandning eller pensla över en "sås". Lägg halvorna på en plåt eller i en form och låt stå en knapp timme i ugnen. Del 8 KYCKLING MED INDISK SMAK FÖ R 4 PERSONE R 1 kyckling, drygt 1 kg KRYDDBLANDNING : 2 msk salt 2 msk socker 2 msk spiskummin 2 msk curry 1 msk vitlökspulver 1 tsk gurkmeja GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på i75°c. 2. Dela kvcklingen i två halvor enligt steg för steg-bilderna. 3. Blanda ingredienserna till kryddblandningen. 4. Gnid in kvcklinghalvorna med kryddblandningen. Lägg dem på en ugnssäker plåt eller i en form. (Vill du att kycklingen ska få extra mvcket smak kan du låta halvorna ligga i kvlen 2- 5 timmar och ta smak.) 5. Sätt in halvorna i ugnen och låt dem steka i 45 minuter. Ta ut och skär ett snitt mot lårbenet för att kontrollera att köttsaften är genomskinlig, S TEFAN S AV TONY WALLIN RECEPT: STEFAN TORSTENSSON FOTO: PEPE NILSSON vilket talar om att kycklingen är genomstekt. Om du inte vill att kvcklingen ska få den krvddtorra ytan så kan du mot slutet ösa den med stekskvn som bildats. Dela halvorna i bitar. 6. Servera gärna med riven gurka som blandas med matlagningsvoghurt och en aning spiskummin. Ris passar bra till, basmatiris är ett indiskt ris som med fördel kan väljas. TIPS ! • Kvcklinghalvorna kan också penslas med grillollja. Servera då med en färdig salsa (tacosås ed) och skalklvftpotatis. • Sweet chili, eller Thai chili, är en populär krvddsås som passar bra att pensla kycklinghalvorna med; eftersom "såsen" innehåller honung får kvcklingen en glaserad yta. Servera gärna med ris eller nudlar och wokgrönsakcr. • Chutney kan också användas för att glasera kvcklingen. Undvik dock att lägga på fruktbitar som kan finnas i chutneyn då det lätt bränns. Servera med ris och grönt.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32