Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 AGGOST MED BJÖRNBÄR, KANEL OCH CHOKLA
DFLARN FÖR 6 PERSONER 3 liter mjölk 1 Vx dl vispgrädde lVi dl gräddfil lVi dl filmjölk 8 ä g g 1 dl socker TILL BJÖRNBÄRSSÅSEN: 5 dl björnbär Vi vaniljstång F/2 dl socker 1 dl vatten TILL FLARNEN: 2 äggvitor Å dl socker Vi dl vetemjöl 2Vi dl mjölk 3 200 g mörk blockchoklad Vi dl valnötsolja eller vanlig matolja 1 tsk kanel GÖR SÅ HÄR: Dag 1 1. Koka upp mjölken. 2. Blanda grädde, gräddfil, filmjölk och ägg. Vispa ner detta i mjölken. Behåll kastrullen på plattan tills blandningen börjar ysta och bli smågrynig. 3. Dra bort kastrullen från spisen och låt stå 1-2 timmar under lock. 4. Ta upp ostmassan med en hålslev och varva med socker i en stor form eller sex portionsformar. Låt stå i kylen minst 6 timmar, gärna längre - häll av ev vassla. Dag 2 5. BJÖRNBÄRSSÅSEN: Mixa björnbären och passera dem genom en sil för att bli av med kärnorna. 6. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull, lägg i stången. 7. Tillsätt puré, socker och vatten. Koka upp purén under omrörning. Låt svalna. 8. Sätt ugnen på 200°c. 9. FLARNEN: Vispa upp äggvita och socker. Tillsätt mjölet. 10. Smält chokladen i vattenbad. Koka upp mjölken. Tillsätt den smälta chokladen, mjölken, valnötsoljan och kanel i äggblandningen. 11. Blanda väl och stryk ut tunt på smörpapper. Baka i ca 5 minuter. Låt svalna. 12. Servera.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32