Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 MUSSELSOPPA FÖ R 4 PERSONE R 1 kg blå
musslor 1 kg hj ärtmusslor, det går även bra med enbart blåmusslor 500 g piggvarsfilé eller annan fast fisk salt, peppar TIL L SOPPAN : 5 schalottenlökar 2- 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 3% dl vitt vin 7 dl kycklingbuljong V2 g saffran 3 dl vispgrädde 100 g smör 8 gröna sparrisar i bitar GÖ R SÅ HÄR : 1. Tvätta musslorna väl. Finhacka lök, vitlök och fänkål. Fräs musslor tillsammans med lök, vitlök, fänkål, saffran och 1 msk smör i 2-3 minuter. 2. Häll på vitt vin, kycklingbuljong samt grädde. Låt koka i ca 2 minuter. Ta upp musslorna och svep in dem i folie så att de håller sig varma. 3. Sila buljongen och häll den i en ren kastrull. Koka upp igen. Vispa i resten av smöret. Mixa såsen fluffig. Koka sparrisen. 4. Dela piggvaren i fyra lika stora bitar. Stek i het panna. Salta och peppra. Häll soppan över musslorna i fyra djupa tallrikar. Lägg på fiskbitarna. Garnera med sparris och ev med ett Pernodnät. PERNODNÄ T • Blanda 1 msk av vardera vatten, vitvinsvinäger och Pernod med 5 msk vetemjöl. Spritsa smeten som 6-8 nät på smord plåt. Grädda 4-6 minuter i 200°c. Låt Pernodnäten svalna. •
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32