Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 B I L L I 6 A V E C K A N En matsede
l från ICA Provkök med lättoch snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. MANDAG Musselpaell a (4 port ) Skala och hacka i gul lök. Fräs den glansig i i msk olja tillsammans med 2 dl långkornigt ris. Smula över i fiskbuljongtärning. Häll på spadet från i burk musslor å 225 g och vatten till totalt ca 4 dl. Krydda med 1/2 tsk chilipulver, 1/2 tsk salt, 1-2 pressade vitlöksklyftor. Koka ca 20 minuter. Blanda ner musslor, 1 burk fiskbullar i buljong, 1 paket ärter å 250 g och 1/2 burk paprikasallad. Hetta upp. Servera med citronklyftor och bröd. TISDAG Vårlig korvgryta (4 port ) Skölj och skär 1/2 knippa salladslök i ca 2 cm-bitar. Skölj och dela ett litet blomkålshuvud i buketter. Tina och dela 1 paket sockerärter å 200 g i bitar. Koka upp 2 dl vatten med 1 grönsaksbuljongtärning. Lägg i grönsakerna och koka ca 5 minuter. Dra skinnet av 400 g falukorv och skär korven i tärningar. Tillsätt och koka i ytterligare några minuter. Smaka av med salt, peppar och 1 tsk torkad dragon eller 1/2 msk färsk hackad. Servera med kokt potatis. ONSDAG Pizzapannkaka (4 port) Vispa samman 3 ägg, 8 dl mjölk, 4 dl vetemjöl och 1/2 tsk salt. Häll smeten i en stor lättsmord ugnssäker form. Grädda i 225°c tills ytan stelnat, ca 20 minuter. Ta ut formen och lägg på 2-3 skivade tomater, 100 g rökt skinka i strimlor, ca 10 gröna oliver i bitar. Strö över 1 tsk oregano och 2-3 dl riven ost. Grädda vtterligare ca 10 minuter tills osten smält. Servera med pizzasallad. TORSDAG Soppa från lande t (4 port ) Skala och hacka 1 gul lök. Ansa ca 200 g champinjoner och skär i skivor. Fräs löken och svampen i 2 msk olja utan att de tar färg. Smula över 1 grönsaksbuljongtärning och tillsätt 1 burk krossade tomater och 5 dl vatten och 1 paket broccolibuketter å 250 g. Koka ca 5 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 tsk mejram. Lägg ner ca 200 g köttbullar. Hetta upp. Strö över persilja. Servera med bröd. A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkö k Foto : Han s B Eriksso n FREDAG Spagett i carbonara (4 port ) Koka 4 portioner spagetti enligt förpackningens anvisning. Skölj och strimla 1/2 knippa salladslök. Tärna ca 100 g rimmat fläsk. Fräs det i dess eget fett i en panna. Tillsätt löken och 1 urkärnad, fint hackad röd chilifrukt. Krydda med 1/2-1 tsk salt och 1 tsk paprikapulver. Smula över 1/2 köttbuljongtärning och häll på 1 dl vatten och 2 dl creme fraiche. Koka såsen några minuter. Servera med riven parmesanost och blandad sallad.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32