Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 SMATIPS FÖR OPLANERADE UTFLYKTER BR
A AT T H A HEMMA : •Vakuumpackat bröd med lång hållbarhet (baguettetyp) som färdiggräddas på några minuter. Finns även glutenfritt. • Pitabröd är ett bra "reservbröd" som man kan ha i frysen. Perfekt till matsäcken då det kan fyllas med mycket gott. • Frysta gräddningsklara wienerbröd som man snabbt gör färdiga hemma innan utfärd. Packa dem i en burk så att de inte kläms. • Sardiner, tonfisk och rökta musslor är användbara konserver till utflvktsmackor. • Rökt kött, en bit hårdost eller dessertost är en bra grund till en riktigt läcker macka eller sallad. • Stekta köttbullar, färsbiffar eller hamburgare är goda kalla att ha på smörgås. • Sätt extra smak på mackan med lite stark senap, salsa eller hamburgerdressing. Ta gärna med tuben eller burken på utflykten. • Piroger är bra picknickmat. Det är praktiskt att ha ett litet lager hemma i frysen. Baka själv och fyll med köttfärsröra, ost och skinka eller en god räkstuvning. Eller köp färdiga piroger, stoppa i frysen och ta fram vid behov. • Pizza, kall eller ljummen och klippt i portionsbitar är jättegott att ta med ut. TRE SALIADSTIPS 1. Gör salladen på plats. Ta med hela, sköljda grönsaker till salladen. En liten flaska färdig dressing, salladskrydda och en vass kniv. Då kan var och en göra sin egen salladsblandning. 2. Fyll salladen i urgröpta bröd, franska eller baguette. Använd t ex grekisk fårostsallad eller sallad med tonfisk, bönor, lök och tomat. 3. Gör salladen hemma på vanligt sätt och lägg den i portionsburkar. Ta med dressingen separat. Cykelutflykt med salladsfralla, fyllda pita, baguettegömma, mintmuffins, wienerkuddar, frukt och drycker. 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32