Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Läsarnas favoriter Har du ett recept
i dina gömmor som du skulle vilja förmedla till andra Bufféläsare så skicka det till Buffé, Mitt favoritrecept, Box 6630, 113 84 Stockholm. Publicerade bidrag belönas med 150 kronor, som sätts in på ditt konto, eller om du inte har något så får du ett ICA-presentkort. PERSISKA KÖTTFÄRSBIFFAR "Det mest fantastiska köttbnllsrcccpt man kan tänka sig har jag i minagömmor, fag har fått det av en persisk mästerkock. Jo, det är så! Köttbullarna ska formas till halvstora platta biffar och stekas långsamt" FÖ R 2 PERSONE R några blad libbsticka eller 1 knippe persilja 500 g nöt- eller biandfars 250 g riven potatis 1 råriven morot 1 finhackad gul lök salt och peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Hacka libbstickan eller persiljan. Blanda alla ingredienser. Forma till små biffar och stek i smör eller olja på medelhög värme. 2. Servera som varmrätt med t ex potatis, yoghurt med vitlök och en sallad, eller som pålägg. Sylvia Edqvist-Schmied, Kalmar ^^^^^ ^ MARINERADE LAMMSPETT FÖ R 4 PERSONE R 250 g urbenat, renskuret lammkött 1 dl yoghurt 3 msk pressad citron 3 cm färsk ingefära, finriven 2 pressade vitlöksklyftor 3 tsk målen spiskummin V4 tsk målen koriander V2 tsk kajennpeppar V2-I tsk salt 2 msk smör eller olja GÖ R SÅ HAR : 1. Skär köttet i 2 cm stora kuber och lägg dem i en skål. 2. Blanda yoghurt med resten av ingredienserna (utom smöret), och häll detta över köttet. Blanda väl så att allt kött täcks av marinaden. 3. Täck över och låt stå i kyl minst 6 timmar eller över natten. 4. Trä upp bitarna på små spett och stek dem i smör eller pensla dem med olja och grilla dem. Lillemor Nordlander, Södertälje "Detta recept möts alltid av uppskattning." PHLLADELPHIAG LA SS 2 philadelphiaostar å 6 2 g 2 dl socker 3 dl vispgrädde 1% tsk vaniljsocker 3 äggulor 8 digestivekex GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda ost, socker och vaniljsocker. Vispa grädden. Rör ner äggulorna, en i taget, i MATSTYLIST l TIN A HELLBER G FOTO : JOEL WÅREU S ostmassan och blanda med grädden. 2. Smula kexen och strö hälften i en form med löstagbara kanter. Bred ut smeten i formen och strö på resten av kexsmulorna. 3. Frys i minst 4 timmar. Garnera med färska eller frysta bär. Servera direkt då glassen smälter snabbt. Marie Alpengård, Mjölby Buffé 4/1997
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32