Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 TVEKA INTE: HÖR AV ER OM MAT OCH ALL
ERGI! Har just unnat mig lyxen att njuta av mina favoritnötter. Varje gång tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som tål att äta dem och allt annat också - utan att få överkänslighetsreaktioner. Särskilt så här års är det ju många som har det extra jobbigt med allergier. • Till vår kundkontakt för egna märkesvaror som säljs under namnen ICA Handlarnas, Sunda, Slotts, Diva, First Choice och Skona är det många allergiker som hör av sig för att försäkra sig om att ingrediensförteckningen ger korrekta besked om varan. Och jag kan intyga att man är mycket noggrann med det. Men den som är det minsta tveksam är välkommen att kontakta kundkontakten på tel 020-83 33 33. Det numret finns angivet på alla de produkter som de kan ge upplysningar om. TVÅ VANLIGA FRÅGOR FÅR SVAR • Alla de välkända ämnena som kan framkalla allergier; sädesslag, mjölk, mjölkpulver, ägg, baljväxter, nötter och liknande anges alltid i ingrediensförteckningen på våra märkesvaror även om de förekommer i så liten mängd att de enligt livsmedelslagen inte behöver skrivas ut. Det är ett krav som vi ställt på oss själva och som också de flesta tillverkare i Sverige tillämpar för att skydda allergikerna. • Tillsatser måste alltid, enligt lagen, anges i ingrediensförteckningen med sitt namn eller med ett E-nummer. PROVKÖKET GER RÅD Mycket gediget kunnande om hela vårt "allergisortiment" och bra mat för allergiker finns också på ICA Provkök, som har telefonöppet varje dag mellan kl 9 och 12. Dit är ni också välkomna att höra av er, tel 08-728 24 00. Men först och främst - ge er till känna i butiken om det är en vara som ni saknar och som ni är beroende av. I de allra flesta fall kan man skaffa hem den. Och utbudet av varor ökar. För mjölkallergiker finns nu inte bara sojamjölken utan även Solhavre som passar till både matlagning och bakning och ersätter mjölk till muslin, krämen eller drickchokladen. lag har sällan fått en så hög och fin sockerkaka som den på Solhavre. Husk, som ger degar bättre bakningsegenskaper, som tidigare mest var en apoteksvara säljs nu i många ICAbutiker. Och bland pasta och pizzabottnar finns också flera bra alternativ. Så det går framåt även om mer kan göras för att lyfta fram dessa varor. Era önskemål på allergisortimentet i de butiker ni helst vill handla i är värdefulla för varje handlare. Glad försommar! Lisbeth Kohls Konsument, kvalitet &• miljö DIALOG Skriv til l Dialog och tyck till , ge tips eller ställ frågor. Adress : Buffé , Box 6630,113 84 Stockholm. Dessa eländiga kuponger - eller? Det kommer ofta frågor om rabattoch varukuponger. Varför använder butikerna och leverantörerna sig av kuponger i marknadsföringen? Finns det inte andra lösningar som skulle kunna fungera? Tjänar vi kunder på att riva kuponger och i så fall varför det? Frågorna är många och kupongerna är både hatade, älskade och ständigt omdiskuterade. Grundsyftet med kuponger är dels att uppmuntra butikens stamkunder, dels att locka nya kunder till butiken. Dessutom är kupongerna perfekta vid presentation av nya produkter och alternativ i sortimentet, de ligger som en liten kom-ihåg-lapp i plånboken och kan stimulera till variation i de dagliga inköpen. En variation som vi alla, oavsett inställning till kuponger, säkert uppskattar. Butiken redovisar antal inkomna kuponger för fabrikanten eller leverantören som ersätter outiKcn ror lamnau ranatt. Med detta system får leverantören/tillverkaren en snabb information om varans försäljning till konsument. Detta gör att rabattvärdena görs attraktiva för kunderna. Under ett par års tid har vi testat tekniska modeller för någon form av "elektroniska kuponger" som med hjälp av ICA Kundkort skulle kunna bespara kunden jobbet att riva papperskuponger. Dit kommer vi säkert att nå i framtiden, men det kräver stora, väl genomtänkta, tekniska förändringar som vi testar. Fler och fler kunder utnyttjar kupongerna då det är ett lönsamt besvär. Därför ökar nu kuponganvändningen. Tekniska lösningar i framtiden kommer att göra det enklare för kunden. Jörgen Wennberg, ICA Handlarnas AB Häll a Dialog ! I väntan på att ni ska publicera receptregister till dem som sparar hela Buffé-tidningen, kan jag berätta hur jag själv samlar mina recept. Jag klipper ut de recept jag är intresserad av och tror mig vilja pröva. Har gjort i ordning ofärgade plastfickor med hål för pärmplacering (A4-format). Jag har satt etiketter på varje, t ex pajer, köttfärsrätter, fisk, vegetariskt, kyckling, kakor, matbröd. Så det är lätt att lägga ner i respektive fack, in i pärm och behändigt letande när det är dags att prova ett recept. Jag gör en anteckning på respektive recept om vad vi tyckte om rätten och när vi åt den (och med vem/vilka) och varifrån jag fått receptet. Kanske ett tips som kan passa andra? Med vänlig hälsning Siv Karlsson, Södertälje
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32