Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 AV I.OTTA HRIXCK FOTO : NISSK 1'KTFR
SON Lamm på grillen Flintastek och korv i all ära, men varför inte prova något nytt? Någon rätt med spännande utländskt ursprung och med mycket smak, annorlunda kryddning. ovanliga tillbehör. Varsågoda, här kommer ett tips på lamm med couscous som förhoppningsvis blir en ny favorit. LAMMKOTLETTER MED COUSCOUS GÖ R SA HÄR : Couscous är små, små gryn av vetemjöl som smakar som pasta. Couscous är nationalrätt i många nordafrikanska länder. Couscous äts traditionellt varmt men smakar också gott kallt. FÖ R 6 PERSONE R 6 dubbla lammkotletter V2 dl olivolja 1 vitiöksldyfta 1 tsk torkad eller 1 msk färsk mynta 1 tsk målen koriander 1 liten pepparfrukt 1 citron COUSCOUS : 6 dl couscousgryn 6 dl vatten 2 msk smör chilifrukter färsk mynta svarta oliver 1. Blanda olivoljan med pressad vitlök, mynta och koriander. Dela pepparfrukten och ta bort fröna. Hacka frukten grovt och blanda lite med oljan till lagom styrka. 2. Koka upp vattnet och häll det över couscousgrynen. Täck med lock eller folie. Låt stå och dra i minst 5 minuter. 3. Skär snitt i fettranden på kotletterna. Pensla kotletterna med oljan och lägg dem på grillen. Grilla ett par minuter på varje sida. 4. Salta och pressa citron över kotletterna. 5. Klicka smöret i couscouscn. Rör om och värm 2 minuter på högsta effekt i mikron eller i kastrull på spisen. 6. Lägg upp couscousen, lammkotletterna och garnera med chilifrukter, färsk mvnta och svarta oliver. UGNSKOKTA GRÖNSAKER Varma ugnsbakadegrönsaker smakar gott till de grillade lammkotletterna och couscousen och gör hela måltiden mer mättande. FÖ R 6 PERSONE R 1 aubergine 1 zucchini 3 biffltomater 1 msk olivolja 1 dl buljong (tärning + vatten) 1 tsk timjan GÖ R S Å HÄR : 1. Sätt ugnen på i75°c. Skölj och skär grönsakerna i centimetertjocka skivor. 2. Pensla en ugnssäker form med oljan. Varva och ställ grönsaksskivorna på kant i formen. Häll över buljongen och strö över timjan. 3. Ugnskoka grönsakerna i 20-3 0 nuter, tills de är mjuka. mi
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32