Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 I Dt t • När detta skrivs är ICA-hand
larna ilskna. De står på barrikaderna och försvarar sin organisation. Än en gång har konkurrensutredare försökt tränga in verkligheten i ett fyrkantigt system. Den här gången värre än någonsin. IC A som ju ägs av enskilda handlare får i senaste förslaget rött ljus för hela företagsmodellen. Det märkliga är att konkurrenterna, de centralägda butiksföretagen, kan fortsätta som om inget hänt. Nu tvcks frågan åtminstone ha blivit ordentligt belyst. Det finns signaler o m att politikerna börjat förstå fördelen med ICA s unika svenska model l för samverkande småföretagare. Det är i så fall inte en dag för tidigt! Vi vill ägna kraften åt att vidareutveckla butikerna och ICA-handlarnas gemensamma värden, t ex IC A Kundkort . Ingen myndighet i världen kan bestämma om detta är bra för konkurrensen. Den bedömningen kan självklart bara våra kunder göra. Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r å så^ t AV ANNA GIDGÅRD På ett par år har det gått från något hackersliknande till snart var mans sak. Alltså att söka information och kommunicera på "nätet". Alla företag vill vara med och visa upp sig med egna webbsidor, så givetvis även ICA. Där kan alla hitta något spännande. Tex kan gymnasieklassen få information om ICAS miljöarbete; den slitne föräldern kan hitta bra kvällsmat som även barnen gillar; nioåringen som sitter vid datorn och surfar en eftermiddag kan hitta roliga och nyttiga spel och lekar; den som ska ha middag till helgen kan hitta en passande festmeny, exempelvis en indisk fest med chapati, indisk kyckling och som avslutning kokosglass; den som fått stearin på duken får tips om hur det går till att få bort det; den mest orutincrade kan i matlagningsskolan lära sig baka paj. För att nämna något. Se själv! • Förkvlt. Rinnande näsa och tjock hals är en vanlig åkomma i det vårligt omväxlande vädret; men en synnerligen trist sådan. Speciellt om man, som jag, har tre små runda St Marcelinostar i kvlen; tre små paket som börjar sprida dofter som faktiskt kan passera de tjockaste snorbarriärerna. Trots det så skulle jag aldrig drömma om att sticka kniven i någon av de ljuvliga skapelserna innan smaklökarna är på plats. Ett glas rödvin, gärna en bourgogne, är ett gott och för mig givet ackompanjemang som dock inte går an med basilusker i kroppen. Gjorde häromdagen ett försök att reta smaklökarna med en pastasås gjord på sardeller, vitlök, kapris, oliver och tomatkross. Men inte ens denna saltstänkta och, normalt sett, smakfulla sås kunde imponera på de gastronomiska njutningsorganen. Det enda positiva med snörvlandet och kraxandet är väl att det inbjuder till • viktminskning. Så kanske slipper man stå i vassen i sommar... Tony Wallin Chefredaktör Buffé Paj med primömässlor 14 16 Rustad for picknick Laga ute på en "lappwok" enkla kycklingrätter ICAs webbsida kommer att utvecklas hela tiden. Förutom recept och artiklar om mat och annat kommer man i framtiden även att kunna beställa varor från sin ICAbutik över webben, och man kommer att kunna titta på sitt ICA kundkortsaldo. Läs även artikeln på sid 27. •• gMMr " ,,i «M 9(6 « > Si . • «•» SK I »»• ,g i mrt Mu n 21 28 FRÅGOR OM * • • • • • •••••••••••••••••••••••••••••••••••• « • ••••• « LÖSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR. INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FÅR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD! Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsassistent: Richard Carlsson. Annons : Lennart Carlsson, 021-194231 . Håkan Sjöstrand, 08-58550161 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 113 8 4 Stockholm. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: Tonv.Wallin@publ.ica.se Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Trvckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring: 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. ICA KUNDKORT 033-140040 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-728 24 00 {vardagar kl 09-11) Stefan tipsar om Dl Mf f-CL Lisbeth skriver om ICAs kundkontakt CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-728 23 00 Innehall Fisk & skaldjui från Grebys med lax i paket 10 12 Lördagsgott
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32