Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON FO
TO: KENT JARDHAMMAR Plötsligt är den bara här: Våren! Oftast kommer den helt utan förvarning. Då gäller det att snabbt fånga de ljuvliga ögonblicken. Gör en cykeltur eller ta en långpromenad! Ordna en enkel matsäck i en hast. Det behöver inte vara några märkvärdigheter. Några goda smörgåsar, en termos hett vatten, några påsar cappuccino eller café au lait - och chokladbitar eller kanske något nybakat för den som har tid att baka. BAGUETTEGÖMMA En riktig utflyktsklassiker som nu är lättare än någonsin att göra. Många butiker bakar baguetter från inorgan till kväll. Når du inte butiken kan du själv ha baguetter hemma i frysen och snabbt grädda färdigt dem. Eller det allra senaste som är ett vakuumpackat bröd med lång hållbarhet. Det finns även att få utan gluten! FÖ R 2 PERSONE R 1 baguette smör 4 salladsblad 6- 8 skivor hamburgerkött 6- 8 rejäla ostskivor gula och röda paprikaringar GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela brödet på längden. Smöra halvorna. 2. Lägg på salladsblad, kött, ost och paprika. 3. Placera locket ovanpå. Dela i två bitar och slå in varje bröd i plastfilm eller folie. MINTMUFF IN S Det går mycket snabbt och lätt att göra den här smeten i matberedare. Men man kan också göra den för hand på traditionellt vis genom att röra matfett och socker poröst. Tillsätt sedan ägget och rör en stund. Fortsätt med alla torra ingredienser och tillsätt till sist mjölken. C A 8 STYCKE N Wi dl vetemjöl 1 dl socker 1 msk kakao 1 tsk vanilj socker V2 tsk bakpulver 75 g smör eller margarin 1 ä g g Vi dl mjölk 4 mintchokladplattor, typ After Eight florsocker till garnering GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på i75°c. 2. Lägg alla torra ingredienser i matberedaren. 3. Skär matfettet i små tärningar och tillsätt dem. Starta maskinen och kör tills allt är blandat. 4. Tillsätt ägget och mjölken. Kör tills en slät och jämn smet bildas. 5. Fördela smeten i mufrinsformar. Dela mintchokladplattorna. Stick ner en halva i varje form. 6. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna. 7. Pudra över florsocker. SALLAD SFRALLA Praktiska, mättande mackor som håller sig fräscha och läckra länge. 3- 4 småfranska FYLLNING : 1 burk tonfisk i vatten å 185 g Vi dl hackad gräslök basilika eller oregano pepparmix DRESSING : 1-2 msk olivolja Vi msk balsamvinäger eller vitvinsvinäger GARNERING : 4 grönsalladsblad 1 tomat några oliver lime- eller citronklyftor GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär bort ett lock på varje småfranska och gröp ur dem. 2. Låt tonfisken rinna av väl. Blanda den med hackad gräslök och basilika eller oregano efter smak. Krydda med lite pepparmix. 3. Skaka samman dressingen och häll den över tonfisken. 4. Lägg ett salladsblad i varje bröd. Fördela tonfisken ovanpå. 5. Garnera med tomatklyftor, oliver och citrus. 6. Placera locket på toppen av varje bröd och slå in hela härligheten i plastfilm. Ta gärna med lite extra dressing till serveringen. KAFFETIPS! • En variant till det ofta tråkiga termoskaffet är att ta med hett vatten och några påsar cappuccino eller café au lait. Det allra godaste är förstås nykokt kaffe över öppen eld om man har möjlighet!
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32