Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 CHEVREFYLED LAMMFLLÉ FÖ R 4 PERSONE
R 4 bitar lammfilé å ca 150 g TIL L FYLLNINGEN : 100 g chévre (getost) Vi avokado 2 msk basilika 2 vitlöksklyftor 1 krm salt 1 krm svartpeppar TIL L TOMATRÖRAN : 4 tomater Vi purjolök 1 msk sesamolja 2 msk sweet chili (se sid 3) Vi krm spiskummin 1 krm salt 1 krm svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Finhacka chévre, avokado, basilika och vitlök. Blanda detta med övriga ingredienser till fyllningen. 2. Dela lammfiléerna på mitten, men skär inte igenom helt. Fyll filéerna med ostblandningen. Fäst med tandpetare. 3. Tomatröran kan göras i förväg om man vill. Finhacka tomat och purjolök. Blanda med samtliga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar. 4. Grilla lammfiléerna ca i minuter på vardera sidan tills de fått jämn och fin färg. Servera tillsammans med tomatröran. Nisse tillsammans med kocken "Ankan", som numera jobbar på krogen Parlamentet i Stockholms city. KANEEGRIEEAT OXFLLÉSPETT FÖ R 4 PERSONE R 600 g oxfilé 2 stora bakpotatisar 1 msk olivolja TIL L MARINAD : 1 dl basilikaolja (se sid 11) Vi krm kanel 1 msk ingefara 1 msk sweet chili (se sid 3) 2 msk honung GÖ R SÅ HÄR : 1. Finhacka ingefäran. Mixa tillsammans med samtliga ingredienser till marinaden. 2. Skär oxfilén på längden i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i marinaden och låt dem dra i minst ett dvgn. 3. Tvätta och skiva potatisen i ca i cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca io minuter. 4. Ta upp potatisen ur vattnet och pensla dem med lite olivolja. Grilla potatisskivorna ca 5 minuter per sida. 5. Trä oxfilébitarna på träspett. Grilla dem några minuter på vardera sidan. Servera allt tillsammans med sweet chilisås. MARINERAD EAX MED KOKOSSKY FÖ R 4 PERSONE R 4 bitar laxfilé å ca 150 g TIL L MARINAD : 1 dl dillolja (se sid 11) 1 msk mango chutney 4 vitlöksklyftor TIL L KOKOSSKY : 1 gul lök 1 msk ingefara 3 vitlöksklyftor 4 msk mango chutney 1 dl vitt vin
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32