Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 STEKT FLÄSK & PEPPARROT FÖ R 4 PERSO
NE R 600 g rimmat fläsk i skivor RASTEKT A JORDÄRTSKOCKOR : 100 g skalad jordärtskocka 100 g rensad ostronskivling 1 gul lök smör till stekning salt, peppar 2 msk hackad persilja PEPPARROTSSTUVA D POTATIS : 4 kokta potatisar 2-3 msk riven pepparrot 2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt, peppar GÖ R S Å HÄR : 1. Skiva jordärtskockan, dela kantarellerna i mindre bitar, finhacka löken. 2. Råstek jordärtskocksskivorna med svamp och lök i smör. Salta, peppra och strö över persiljan. 3. Skiva potatisarna, riv pepparroten. 4. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Fräs en kort stund. Häll på mjölken. Koka ihop under omrörning i ca 5 minuter. Späd ev med mer vätska. 5. Tillsätt potatis och pepparrot. Salta och peppra. 6. Knaperstek fläskskivorna. 7. Lägg fläskskivorna på en hög jordärtskockor och ostronskivling. Klicka på pepparrotsstuvad potatis. Garnera med t ex raspad pepparrot och persiljekvist. Håkans kommentar: Pepparroten passar bra ihop med alla de övriga ingredienserna och ger ett riktigt "klipp" i rätten. Pepparroten ska tillsättas mot slutet och gärna vara så kraftig att det känns i näsan. FLÄSKKARRÉ & POTATIS SALLAD FÖ R 4 PERSONE R 4 skivor fläskkarré å 150 g 1 citron 1 krm tabasco 1 vitlöksklyfta olivolja till grillning BASILIKASÅS : 1 dl hackad färsk basilika 2 dl skållad skalad sötmandel 1 Håkans kommentar: Färgrik rätt med mycket smak, modernt sätt att laga mat som jag upplever det. Basilikasåsen liknar en pesto, sötmandeln och oljan ger fin konsistens. Citronen skänker frisk syrlighet till köttet. Potatissalladen kan läggas upp på ett mer avancerat sätt genom att skivorna varvas med de övriga grönsakerna, men det kanske passar bättre på restaurang. 1 vitlöksklyfta IV2 dl rapsolja salt, peppar POTATISSALLAD : 8 kokta potatisar 50 g purjolök 1 röd paprika 2 msk smör 1 msk vitvinsvinäger salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Pressa saften ur citronen. Blanda med tabasco och pressad vitlöksklyfta. 2. Bänka ut karréskivorna lätt med handen. Lägg dem i plastpåse. Häll på citronmarinaden. Vänd runt så köttet kommer i kontakt med vätskan. Pressa luften ur påsen. Knyt. 3. Marinera karréskivorna i ca 1 dygn. Vänd påsen då och då. 4. Mixa basilika, sötmandel och vitlök med rapsoljan i en mixer/matberedare till en slät sås. Salta och peppra. 5. Skala och skiva potatisen, strimla purjon och paprikan. 6. Hetta upp smöret i en vid kastrull. Vänd runt potatis, purjo och paprika. Tillsätt vinägern. Låt den koka in. Smaka av med salt och peppar. 7. Ta upp köttet och torka av det. Pensla med lite olivolja. Hetta upp en grill-/stekpanna. Grilla eller stek skivorna i 3-5 minuter per sida. Salta och peppra. Servera genast.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32