Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 - > iv sommarens underbara smaker med
läckra krämer gjorda på färska jordar. Du kan också piffa upp den läskande n med en spännande hallontopping. /arför inte överraska mamma med en vinbärskaka? Öppnas här God matlagning - Naturligt enkelt 2 dl hallon 0,5 dl vatten 0,5 dl biandsaft 1 msk socker 1 msk Lyckeby Potatismjöl Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp under omrörning men avbryt när första bubblan syns. Hallontoppingen är god till vaniljglass eller kokta päron i Lyckeby Stärkelsen Potatis 5 dl vatten 1 dl jordgubbsaft 5 dl jordgubbar (ca 300 g) 1,5 dl socker 3 msk Lyckeby Potatismjöl 1 tsk citronsaft Blanda alla ingredienserna i en kastrul Rör mot botten under uppvärmningen Tag kastrullen frän värmen när första bubblan syns. Häll upp krämen och sockra lite på ytan för att hindra skinnbildning /CA/CA 150 g smör eller margarin 1 dl socker 1 ägg 1 dl Lyckeby Potatismjöl 1 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1,5 dl röda vinbär (ca100 g) (hallon eller blåbär kan också användas) 1 msk socker Ugnstemperatur 175°C ca 25 min. Form 21 cm diameter (löstagbar botten) Smörj och bröa formen. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner de sockrade vinbären. Bredd ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Vinbärskakan är god som den är eller med vispad grädde. Lyckeby Stärkelsen Allt går lekande lätt med LYCKEBY POTATISMJÖL. En ren naturprodukt från svenska odlare som gör sommarens mellanmål och efterrätter både goda och nyttiga.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32