Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 HUSETS INEAGDA SELE 1 burk urvattnad
inläggningssill, ca 420 g (3-4 filéer) 1 sats sillag, enligt grundrecepet på sid 23 + Vi msk stötta kryddpepparkorn 1 morot, finskivad 1-2 rödlökar 1 liten purjolök, finskivad Vi dl hackad dill GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda lagen enligt grundreceptet med dubbla mängden kryddpeppar. 2. Spola sillfiléerna under kallt vatten, låt dem rinna av. Skär i centimeterbreda bitar. 3. Varva sillbitarna med rödlök, purjolök och morötter i en skål. Slå på lagen. Bör dra ett dvgn före servering. CURRYSIEE 3-4 urvattande sillfiléer, inlagda enligt grundreceptet på sid 23 SÅS : 3 Ä dl majonnäs ca IV2 dl gräddfil 1 tsk curry V2 dl hackad syltlök V2 dl finskuren purjolök salt och svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda såsen och smaka av. Låt den inlagda sillen rinna av väl och blanda den sedan med såsen. Klar efter några timmar. Gamla svenska godingar på ostbrickan är Riddar Krydd från Götene med smak av kummin och nejlikor; Västerbottenost, en starklagrad evergreen från Burträsk, och Hälsinge Special med mild arom, lätt syrlighet och svart vax runt kanten. Under: Brännvinsost kallade farfar den blåmögelost vars mer kända namn är Kvibille Ädel. En stark hallänning som väcker god törst. NUBBERÖRA 2 hårdkokta ägg 1-2 burkar matjessill å ca 200 g V2 dl majonnäs 3 dl gräddfil 1 burk ishavsrom, ca 60 g 1 rödlök, finhackad V2 dl finhackad dill salt, grovmalen svartpeppar pumpernickel till servering GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och hacka äggen. Grovtärna sillen, låt den rinna av. 2. Blanda gräddfil och majonnäs. Vänd sedan ner de övriga ingredienserna. 3. Smaka av med salt och peppar. Slå upp i skål och garnera med lite extra dill. Klart att servera. PUNSCHSELE 1 burk urvattnad inläggningssill, ca 420 g (3-4 filéer) SÅS : 1 rödlök, finhackad 2 msk hackad dill 1 msk strösocker 1 tsk stötta kryddnejlikor 1 tsk stötta kryddpepparkorn V2 dl ketchup VA dl majonnäs VA—Vi dl torr punsch eller sherry GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj filéerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär dem i centimeterbreda bitar. 2. Blanda såsen men spara lite lök och dill till garnering. 3. Vänd ner sillbitarna och låt dem dra ett par timmar innan de läggs upp och garneras.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32