Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 AV SIV & KEY L NILSON f r MED *?ALAS
ZT MED ( De första bären brukar mogna lagom till midsommar, och visst ska det stå en jordgubbstårta på midsommarbordet. MIDSOMMARTÅRTA BOTTNAR : 3 ä g g 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1% tsk bakpulver 1 dl varmt vatten FYLLNIN G & GARNERING : 4 dl vispgrädde 1 liter jordgubbar 1 burk ananaskross, ca 200 g 1 tsk vanilj socker 100 g vit blockchoklad 1 tsk matolja färska blad av citronmeliss eller mynta GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175 0 . 2. Smöra och brödströ en rund kakform med raka kanter. 3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Koka upp vattnet och rör sist ner det i smeten. Blanda väl och slå genast smeten i formen. 4. Grädda kakan i nedre halvan av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan känns torr när man prövar med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela den sedan i tre bottnar. 5. Skölj jordgubbarna och låt dem torka på handduk. Ta undan ca 15 stycken för garnering och mosa resten. Sockra moset efter smak. 6. Smält chokladen med oljan på lägsta värmen i en kastrull. Nyp tag i fästet på bären - som måste vara torra - och doppa dem till hälften i chokladen. Ställ dem på ett fat i kylen så chokladen stelnar. 7. Vispa ca 2 1/2 dl av grädden fluffig. Blanda hälften av detta med jordgubbsmoset. 8. Droppa ananasspadet över vy /er/ ta , O { M bottnarna och blanda krosset med resten av grädden. Bred jordgubbsgrädde över den första bottnen, ananasgrädden över den andra och lägg ihop tårtan. 9. Vispa den resterande grädden med vaniljsocker och bred över tårtan. Garnera med de chokladdoppade jordgubbarna och ev små rosetter av citronmeliss eller mvnta.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32