Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 nåden nöjer sig Anders med några dro
ppar. Till köttet kan man använda lite sötaktiga krvddor. Oxfilé med kanel och honung eller fläskkarré med ingefära eller insmetad med avokado är några förslag. Saltet kan man hoppa över! -Om marinaden är riktigt smaksatt behövs inget salt, dessutom drar saltet ut vätskan ur köttet eller fisken. Möjligen använder jag asiatisk fisksås (istället för salt) i en del fiskmarinader och soja i köttmarinaderna. -Salta kan var och en göra själv när maten är färdiggrillad. Nisse har bvggt en egen, lite större ugn. När han grillar är han noggrann med att få en jämn och fin glöd innan det marinerade köttet eller fisken grillas. Under tiden kan man ju doppa lite bröd i de röror som sedan serveras till maten. Att vänta är ju också en del av njutningen. Nisse tveker att det finns många alternativ till de grillade tomaterna. Grillad majs, aubergine, zucchini och lök passar till både kött och fisk. Den bekväme gör en fräsch grönsallad med dressing till. Med ett gott bröd och vin i glasen kan inte grillkvällen i Dvkarbarens trädgård bli något annat än en succé. Till dessert serveras en klassiker: grillade marshmallows. Enkelt och gott. När middagen är avklarad går gästerna in i Dvkarbaren och hämtar något varmt att dricka. Sedan kan de sitta på bryggkanten och sc solen gå ner i horisonten. Om grillfesten blir extra lyckad kanske de sitter kvar även när solen går upp... MARINERAD FEÄSKKARRÉ FÖ R 4 PERSONE R 4 bitar fläskkarré å ca 180 g TIL L MARINAD : 4 vitlöksklyftor 1 msk färsk ingefära 1 msk färsk koriander 2 msk sweet chili (se sid 3) V2 dl soja 1 dl olivolja TIL L ZUCCHINI : 1 tsk hackad färsk koriander 2 msk sesamolja saften av en halv lime 1 grön zucchini, ca 300 g TIL L PAPRIKARÖRA : 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor V2 dl vitt vin 1 dl kokosmjölk (se sid 12) 1 krm salt 1 krm svartpeppar TIL L GARNERING : V4 strimlad purjolök GÖ R S Å HÄR : 1. Skala och finhacka vitlök, ingefära och koriander. Blanda med övriga ingredienser till marinaden. 2. Marinera köttet i minst ett dygn innan det är dags grilla. 3. Paprikaröran kan göras i god tid före servering. Värm ugnen till ca 200 0 . 4. Rosta paprikorna tills de är nästan svarta (ca 10 minuter). 5. Spola därefter bort skalen och ta bort kärnhusen. Mixa med vitlök, vitt vin och kokosmjölk. Smaksätt med salt och peppar. 6. Blanda koriandern med sesamolja och limesaft. 7. Skiva zucchinin tunt på längden. Lägg skivorna i marinaden och låt dem dra i minst en timme. 8. Grilla fläskkarrébitarna 3-4 minuter per sida. Pensla gärna med lite marinad under grillningen. Strax före servering, vänd zucchinin på grillen. Servera tillsammans med paprikasåsen.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32