Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 AV SIV & KEY L NILSON TECKNINGAR: CA
MILLA ARDEL V//0/1 S.O.S. - smör, ost och sill är en svensk klassiker som passar utmärkt vid den svenskaste av årets högtider. Varför inte ett knytkalas där gästerna bidrar med favoriter från ostdisken och husets godaste sillinläggning. "Sillen bör vara en nationalrätt som aldrig bör saknas på något svenskt bord" ansåg Svensk Kokkonst år 1918. Sillen är kanske den svenskaste av rätter, men numera får den försvara sin plats på middagsbordet. Sillen behöver helt enkelt en renässans, inte minst i yngre hushåll. s.o.s. var förr en av de mest populära förrätterna på restaurangernas menver. Smör, ost och sill på en bricka innehöll minst tre sorters sill, ett par goda ostar samt både mörkt bröd och knäckebröd till smöret. Få herrar kunde motstå den lockelsen. För att hålla en matkultur vid liv måste man vänjas från barnsben vid speciella delikatesser. De ungdomar som i dag gärna äter sill är de som smakat redan i koltåldern. Till midsommarens sillbord har vi blandat klassiker med nya, lite mildare sillinläggningar, och tro inte annat än att de kommer att ha en strvkande åtgång. Glad midsommar! Ostarna på sillbordet är också svenska klassiker. Wästgöta Kloster är en kantfri, grynpipig ost från Götene med mild arom. Ambrosia är ostdiskens bäst bevarade hemlighet. Precis som namnet antyder är det här frågan om gudaspis! Kvibille Special är en utsökt cheddarost som tillverkats sedan 1920-talet. Godast om den skedas upp i bitar.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32