Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 -göteborgaren som är en hängiven köt
tkock Finns det ingen färsk basilika på Östgötaslätten? Vår kock, Håkan Thörnström, kliade sig i huvudet. Lantbrukaren Charlotte Önnestedts förslag blev räddningen. Basilikasåsen blev en spenatsås! DEN UNDERBARA. MATRESAN kossan ti*äffiii* fioc/t/antlsuiqet &e£7 MARINERADE KOTLETTER FÖ R 4 PERSONE R 4 fläskkotletter V2 dl plockad körvel 2 msk chilisås 1 dl matlagningsyoghurt salt, peppar olivolja till stekning ÖRTKRYDDAD E GRÖNSAKER : 2 msk ättiksprit (12%) 4 msk vatten 3 msk socker 100 g fänkål 100 g zucchini 1 skalad morot 1 skalad rödlök 4 msk hackade färska örtkryddor, t ex dragon, koriander och persilja 1 dl olivolja salt, peppar GÖ R SA HÄR : 1. Hacka körveln. Blanda med chilisås och yoghurt. Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Häll på marinaden. Pressa ur luften. Knyt. 2. Marinera i minst 1 timme, eller upp till 1 dygn. Vänd påsen då och då. 3. Koka upp ättika, vatten och socker. 4. Skär fänkål, zucchini, morot och rödlök i skivor. Lägg dem i ättikslagen. Koka upp. Häll av lagen. 5. Mixa örtkryddorna med olivoljan. Salta och peppra. Häll oljan över grönsakerna, vänd runt. 6. Ta upp och torka kotletterna. Salta, peppra och stek dem i olivolja ca 3 minuter per sida i teflonpanna. 7. Lägg kotletterna på grönsaksbädd. Servera med kokt potatis. Garnera gärna med några färska örtkryddor. •
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32