Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 forts från sid 8 -Vi har planterat i
n änder och så matar vi dem. Det gäller ju att det finns tillräckligt med fågel att jaga, annars blir kunderna besvikna, säger Kattis. Tillbaka på Tjusta Gård sprider sig en ljuvlig doft från köket. Bland bägare och behållare, kastruller och fat förbereder kocken Jacob Grav lunchen. Gårdens ägare Johan Baalack kan inte hålla fingrarna i styr, utan smakar en bit av oxbringan som kokats i rökextrakt. Han ler och ser mäkta nöjd ut. I det ljusa köket står en vedspis, och trots att den används mest som avslastningsbänk ger den ett rustikt intryck. Det är miljön på gården som har fått Jacob att trivas och göra jaktmiddagar här. - Jag rycker att det är underbart att stå i köket och blicka ut över ängarna. Speciellt när man ser hundarna och drevkarlarna komma tillbaka. Jacob har jobbat som kock i många år, både i Sverige och utomlands. Han tycker att det lagas alldeles för lite vilt. -Det går slentrian i nötkött och kvckling. Det är synd eftersom viltkött är fantastiskt gott. Ripa, skogsduva, rådjur, fasan, ja allt har den där karaktäristiska viltsmaken. Johan är mycket intresserad av matlagning och älskar vilträtter, men det är inte därför han satte igång med fågeljaktcrna. -Jag har själv alltid haft ett stort jaktintresse, och så lämpar sig våra marker ovanligt bra till fågeljakt. Den kommersiella jakten är för mig ett lantbruksalternativ till mjölkkor, säger Johan. Plötsligt springer en fasantupp förbi utanför köksfönstret, och strax efter kommer jaktlaget. Vi hör några skott och en stund senare står Peter, Krister och de andra på farstun. De skrattar generat och skakar på huvudena. - Här har ni en grann tupp. Utan hagel i, säger Peter och räcker fram fasanen. - Utan hagel, hur har det gått till, frågar Jacob förbryllad. I mun på varandra berättar de hur fasantuppen lyckats skymfa dem. Efter att ha jagat fasan i över en timme, med idel bommar, flög en uppskrämd tupp upp och iväg. Tvvärr utan att se sig för. Han flög rakt in i rutan på en parkerad bil. Och bröt nacken! FRUKOSTMACKA ELLER FÖRRÄTT Frukostmackan med Kalles kaviar, creme fraiche, hackad gräsoch rödlök och ett stekt ägg pä toppen ger jakten en bra start. Den är mättande och enkel att göra och är ett roligt alternativ till fil och flingor. På kvällen kan du prova samma anrättning med en skiva rökt eller gravad lax, och du har en underbar förrätt. FÖ R 4 PERSONE R 4 skivor vitt bröd smör till stekning 4 ägg salt, vitpeppar 2 dl créme fraiche 4 msk Kalles kaviar 1 hackad rödlök 2 msk gräslök GÖ R SÅ HÄR : 1. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör. Stek äggen. Salta och peppra lätt. 2. Blanda creme fraiche, kaviar, lök och gräslök. 3. Fördela blandningen jämnt på de stekta brödskivorna. Toppa med stekt ägg och låt gulan rinna ut.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32