Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON FO
TO: KENT JARDHAMMAR häftig dipsås Grönsaker och kött passar bra att grilla, men har dessvärre alltid olika grilltider. Bäst resultat får du därför genom att göra ett grillspett av varje sort. Börja med att grilla köttspetten, som tar längst tid. Den häftiga sojadipsåsen, som kan göras i förväg, måste provas! Den är lika god kall som varm. Barbeeuebönor eller vita bönor och bröd kan serveras till den HÄFTI G GRI j L j LDIP Gör jjrilldipsåsen grillning ijjod tid före en. FÖ R 4 PERSONE R 1 dl japansk soja 1 dl ananasspad 1 msk honung 1 tsk maizena 2- 3 pressade vitlöksklyftor 1 msk farskriven ingefara eller 1 tsk målen några droppar tabasco GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda soja, ananasspad, honung och majsstärkelse i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. 2. Smaksätt med pressad vitlök, färsk riven ingefära och tabasco. 3. Häll upp såsen i små skålar till var och en. Såsen kan serveras varm eller kall. GREL j LSPETT FÖ R 4 PERSONE R KÖTTSPETT : ca 500 g fläskfilé 1 liten burk ananasringar å 220 g (inklusive spadet) 1 paket bacon å 140 g GRÖNSAKSSPETT : V2 liten squash V2 citron 8 champinjoner 8 körsbärstomater TIL L PENSLING : 2- 3 msk olivolja 3 krm vitlökspeppar GÖ R SÅ HÄR : som vill ha mer mättnad. Sensommarens enklaste dessert är en mumsig mandelgrädde som serveras till färska bär och frukter av alla de slag. 1. Ta bort hinnor och fett från köttet. Skär filén i decimeterlånga bitar. Dela varje bit längs med. 2. Dela ananasringarna och vira bacon runt dem. 3. Skär squashen i bitar och citronen i klyftor. Ansa och skölj champinjoner och tomater. 4. Trä upp köttet, ananas- och baconrullarna samt alla grönsaker på olika grillspett eller blötlagda blompinnar, som bilden visar. 5. Smaksätt olivoljan med vitlökspeppar och pensla spetten. 6. Grilla spetten på en rejäl glödbädd. DESSER T MARGARET A FÖ R 4 PERSONE R välj olika sorters frukter och bär efter säsong 2- 3 dl vispgrädde 1 tsk vanilj socker ca 150 g mandelmassa GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj frukten och bären. Lägg alltsammans i en korg eller i skålar, så kan var och en välja sina favoriter. 2. Vispa grädden så att den blir krämig, men ej för hård. Smaksätt med vaniljsocker. 3. Riv mandelmassan och blanda ner drygt hälften av den i grädden. Servera resten separat att strö över varje portion.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32