Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 QUESADILLA mexikansk ostmacka Det är
egentligen ingen ostsort i sig inblandad här, men eftersom detta är så gott kunde jag inte undanhålla er denna läckerhet. Du behöver mjuka vetetortillas och riven ost. Här har jag använt färdigriven s k texmexost. Lägg helt enkelt en näve riven ost mellan två tortillabröd och stek dem utan fett i stekpanna tills brödet är rostat och osten smält. Du kan också fylla dina quesadillas med en tunn skiva rökt skinka, lite finstrimlad jalapehopeppar, färsk strimlad lök eller varför inte en tunn skiva rökt lax. Servera quesadillan med en kryddstark salsa; här har jag valt en färdigköpt tacosalsa av den hetare sorten. CHÉVRE passar till sött Chévre, fransk getost med sin lite sträva smak är väldigt god ljummen eller varm. Det enklaste sättet att servera en skiva chévre är tillsammans med lite honung som du värmt med några timjankvistar. Ös den heta timjandoftande honungen över osten och njut av den läckra kombinationen. Eller lägg osten på rostade brödskivor, grilla alltsammans i ugnen tills osten smälter något och servera på en salladsbädd tillsammans med mjuka söta aprikoser i strimlor och rostade hasselnötter. Salladen består av grönsallad, rucolasallad och färsk paprika i stavar. Droppa lite olivolja och balsamvinäger över alltsammans. HALLOUMI godast i pannan Den vita, lite salta halloumin från Cypern ska serveras varm. Osten smälter nämligen inte utan blir bara trevligt tuggig. Skär den i skivor och lägg den på grillen ett par minuter eller stek den i stekpanna i några droppar olivolja. Den stekta eller grillade osten smakar bäst med en krispig sallad. Här har jag panerat den som man gör på restaurang En halv Grek Plus en Turk i Stockholm. Doppa ostbitarna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i lika delar smör och neutral olja. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dem nystekta och fräsiga med en god chutney att doppa stavarna i. MOZZARELLA perfekt till pasta Den mjuka, vita gummiliknande osten ligger förpackad i en liten plastpåse med saltlake. Det är bara att klippa upp och försiktigt hälla bort spadet. Numera finns det mozzarella på både ko- och buffelmjölk. Det är en rejäl prisskillnad, buffelosten är nästan tio kronor dyrare men smakar istället desto bättre. Tycker jag. Mozzarella används på pizza men framför allt i den italienska salladen Caprese. Då varvar du helt enkelt skivor av tomat och skivor av mozzarella. Strö rikligt med färsk basilika över salladen och krydda med nymald svartpeppar, en nypa medelhavssalt och ett par droppar vardera av olivolja och balsamvinäger. Eller så gör du som på bilden en pasta caprese. Blanda nykokt het pasta med tärnad mozzarella, tärnade tomater och strimlad basilika. Krydda pastan med svartpeppar och droppa lite olivolja över.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32