Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 MÅNDAG: Fastasallad med chutneydress
ing ( 4 port) Koka ca 280 g pastaskruvar enligt förpackningens anvisning. Låt kallna. Skala och kärna ur 1 mango. Skär i tärningar. Tärna ca 200 g kokt skinka. Skölj och strimla 1-2 selleristjälkar. Blanda pastan med mango, skinka, selleri och 1/2 knippa hackad gräslök. Servera med dressing på 2 dl yoghurt naturell och 2-3 msk chutnev. TISDAG: Zucchinibåtar ( 4 port) Dela 2 zucchini på längden. Gröp ur det mesta av köttet och hacka det. Förväll skalen i lättsaltat vatten någon minut. Låt rinna av. Ställ i en ugnssäker form. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs den och zucchinihacket i 1-2 msk olja. Rör ner 300 g köttfärs och låt den ta färg. Smaka av med 1 tsk salt, 1 krm peppar, 2-3 msk hackad persilja och 1 pressad vitlöksklyfta. Tillsätt 1 dl chilisås och 1 dl tomatpuré. Fyll skalen med färsröran. Strö över 1-2 dl riven ost. Gratinera i 10 minuter i 250°c. ONSDAG: Fiskrullar i stingslig sås ( 4 port) Dela ca 600 g spättafiléer på längden i 2 delar. Lägg på skärbräda. Mixa samman 2 msk kapris, 1 tsk oregano, 1/2 bunt persilja med 1/2 dl olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Bre kaprispastan på varje filé. Rulla ihop och ställ i en låg, vid panna. Skala och hacka 1 liten lök och 1 vitlöksklyfta. Skölj och hacka 1 zucchini oeh 1-2 tomater. Fräs i en annan panna löksorterna, zucchini- och tomathack några minuter. Tillsätt ca 2 dl gröna ärter, 1-2 tsk salt, 1/2 tsk citronpeppar och 3 dl buljong (tärning + vatten). Koka upp blandningen. Häll den över i fiskpannan. Låt småkoka ca 10 minuter. Servera med ris och sallad. TORSDAG: Angamatssoppa ( 4 port) Skölj 1 blomkålshuvud och dela i buketter. Skala oeh skiva 4-5 morötter. Skölj och skär 1 purjolök i sneda skivor. Ansa ca 200 g ärtskidor. Koka upp 8 dl vatten med 1 tsk salt. Lägg ner alla grönsakerna. Koka alltsammans nätt och jämnt mjukt. Rör ut 2 msk vetemjöl med 5 dl mjölk. Rör ner i soppan. Tillsätt ca 2 msk margarin eller smör. Låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och 1/2-1 dl hackad persilja. Servera med ostgratinerad smörgås. FREDAG: Honungsgrillade kycklinglår ( 4 port) ' 11 vv/ 1 A I7I • *<• • v t • t\m i » * A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkö k Foto : Ken t Jardliamma r Tina ca 1 kg kycklinglår. Blanda en marinad av 3 msk olja, 2 msk saft av pressad citron, 1 msk sojasås, 1-2 msk flytande honung, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk krossad citronpeppar och 1 tsk salt. Skala ca 12 smålökar. Skölj 1 gul och 1 röd paprika och 1/2 aubergine. Skär i bitar. Varva grönsakerna med cocktailtomater på spett. Pensla med olja. Pensla kycklinglåren med marinaden och låt ligga medan grillen tänds. Grilla köttet och grilla grönsaksspetten lite vid sidan av. Servera klubborna och spetten med en gräddfilssås som smaksatts med hackad basilika.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32