Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 J i DIT • PRISMEDVETANDE. Prisundersö
kningar röner ofta stort intresse. Både tidningar, organisationer och myndigheter gör egna undersökningar. Men diskussionen har gått het när det gäller tillförlitligheten. Nu har det lagts ett statligt utredningsförslag om fortsatt utveckling av prisundersökningar. Döm om min förvåning när jag nyligen läste att självaste Konkurrensverket mer eller mindre sågar hela utredningen. Det man förordar är i stället att man ger större prioritet åt prisanalyser på områden som tele, energi och finanstjänster. Nu törs jag väl säga vad jag innerst inne länge tänkt: Egentligen är det kunderna själva som är de bästa prisundersökarna. Och matpriserna hör ändå till det som kunderna har bäst kännedom om. Prisinformationen kan säkert bli bättre, men visst är det lättare att jämföra priser i dagligvarubranschen än i andra branscher. Tack för det, Konkurrensverket! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r så ^ t o a AV TONY WALLIN Kokböcker ges ut i en aldrig sinande ström. Ett 60tal titlar brukar komma varje höst. Vissa specialiserade, andra allmänna. Många med mat frän främmande länder. Det senaste på kokboksfronten är digitalt - givetvis: En CD-ROM med handgrepp där man får lära sig mer om hur rätterna tillagas och där man kan söka för att få mer information om råvaror och redskap. Till detta passande musik. Tjugotre djupa andetag från Dykarbaren på Sandhamn heter bok, CD-ROM och musik-CD. Kocken bakom maten heter Anders "Ankan" Linden, och honom presenterade vi förra sommaren i Buffé. Hans matlagning är spännande och inte alltid helt enkel, därför passar det extra bra med hjälp i form av en CD-ROM. Banbrytande och kul, men det finns mvcket kvar att göra... I.OSNUMMERPRIS : 2 0 KRONOR . INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT KAR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD ! Chefredaktör: Ton y Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Red.assistent : Richard Carlsson. Annons : Lennart Carlsson, 021-194231 . Hakan Sjöstrand, 08-58550161. Red.råd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 113 8 + Stockholm. Repro: Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Tel : 08-7282300 . Fax: 08-728233- . E-post: tony.waIlin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring : 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . • ÄPPLEN. Gröna, stora och saftiga. Goda i matlagning och goda att äta som de är. Det handlar om Granny Smith. Ett äpple som jag dock tänker på med blandade känslor. Jag har nämligen bitit i det sura äpplet. På Nya Zeeland för femton år sedan. Äppelplockning skulle ge reskassan ett välbehövligt tillskott. Men när jag tömde den första plocksäcken och såg att inte ens bottnen i trälåren täcktes blev jag lite tveksam. Vid åttatiden den hällen, då mörkret hade lagt sig var jag klar med min andra! De som tjänade pengar klarade fvra, fem trälårar till femtiden. Sedan åt de middag och gick till puben. Med stressigt klättrande och ivrigt plockande stod jag ut en treveckorsperiod. De gröna äpplena som trots sin hårdhet skulle behandlas med mjuk och varsam hand gav föga tillskott i reskassan. Däremot en öm och värkande kropp. Därför föredrar jag nu röda svenska äpplen som bara ligger där i disken och ser goda ut. Utan minnesbilder! Läckra recept med sådana får du på sid 15. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Fageljakt med rustik mat äppeidesserter Gott & lättlagat för 15 kronor Cathrine Schtick tipsar om nya ostar 12 15 20 22 24 28 Härliga FRÅGOR OM ICA KUNDKORT 033-4747 90 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-7282400 (vardagar kl 09-U ) Lördagsgoda grillspett Sätt piff på vardagsmaten "När sylten rann över" Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-7282300
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32