Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 på vardagsmaten FALUKORV SWEET CHILI
Krydda falukorven på orientaliskt vis med sesam och sweet chili. Vill du ha mera smak så prova att krydda med lime, vitlök, soja eller ingefära. Grönsakerna kan man variera efter tillgång och årstid. Hittar du inte vattenkastanjer så ta istället bambuskott som du kan strimla. FÖR 4 PERSONER 500 g falukorv 125 g asiatiska äggnudlar 1 burk vattenkastanjer , ä 225 g 2 paprikor i olika färg 1 purjolök 2-3 msk sesamolja 2 msk sesamfrön 3-4 msk swee t chilisås sal t GÖR SÅ HÄR: 1. Blötlägg nudlarna i kallt vatten i 5-10 minuter. 2. Skär falukorven i stavar. 3. Häll av vätskan från vattenkastanjerna och dela dem på tvären. 4. Kärna ur paprikan. Skär paprikan och purjolöken i strimlor. 5. Börja med att fräsa korven i sesamoljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt sedan sesamfrön och grönsaker. 6. Stek det på hög värme i några minuter. 7. Blanda i nudlarna och sweet chilisåsen. 8. Låt allt bli varmt och smaksätt med salt. APPELCHUTNEY TILL BLODPUDDING Allra godast är att servera äppelchutneyn lite ljummen till blodpuddingen med knaperstekt bacon. Men kall chutney är också gott till. Passa på och koka lite extra i äppelsäsong. Det är också gott till kyckling eller en grillad köttbit. FÖR 4 PERSONER 4 äpplen 1 gu l lök 1/2 dl farinsocker 2 msk vinäger 2 msk russin 1/2 ts k ingefära 1 tsk kanel GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en gryta. Lägg i alla övriga ingredienser. MER SMAK på vardagsmaten Mer smak på vardagsmaten, ges ut av Norstedts förlag. Boken kostar ca 200 kr i bokhandeln. Koka på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 10 minuter. 2. Servera chutneyn lite ljummen till blodpuddingen.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32