Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 CHEESECAKETOPPAD KAKA FÖ R 6-8 PERSO
NE R 2 dl druvkärneolja eller annan olja med neutral smak 3 dl socker 4 dl grovrivet äpple ägg 2 3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver V2 tsk salt IV2 dl hackade nötter (kan uteslutas) saft och skal av 1 citron IV2 tsk kanel TIL L TOPPNING : 100 g philadelphiaost 100 g rumsvarmt smör skal av V2 citron V2 tsk vanilj socker 50 g florsocker GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på i75°c. 2. Vispa olja och socker väl, tills det blivit vitt. Blanda i äpple och ägg. Rör ihop de övriga torra ingredienserna och rör ner i smeten. 3. Häll smeten i en välsmord bröad springform (diameter ca 24 cm). Grädda i ca 50 minuter. Låt kakan svalna. 4. Vispa ingredienserna till toppningen, den ska bli fluffig i konsistensen. 5. Bre toppningen på den avsvalnade kakan. Kakan går utmärkt att frysa. ÄPPEE- & APRIKOSPAJ FÖ R 6-8 PERSONE R TIL L PAJDEG : 150 g kallt smör 1 dl florsocker 45 0 g vetemjöl (ca 7 dl) 2V2 msk vanilj socker 2V2 msk äppelcidervinäger V 2 ägg 1 dl kallt vatten TIL L KRÄM : 100 g rumsvarmt smör 20 0 g mandelmassa rivet skal av V2 citron 6 ägg DESSUTOM : 5 medelstora äpplen 4 msk aprikosmarmelad GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen. Låt degen "vila" i kylskåp en timme. 2. Sätt ugnen på 200°c. 3. Kavla ut degen tunt och klä antingen 6 små pajformar eller en stor (diameter 26 cm). 4. Förgrädda paj skalet i ca 10 minuter. 5. Rör ihop smör, mandelmassa och rivet citronskal. Rör i ett ägg i sänder. Krämen ska bli jämn. Bre eller spritsa krämen i pajformarna. 6. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och ställ dem i krämen. Grädda pajen i ca 45 minuter, tills den fått en fin färg och känns fast. Täck om den blir för mörk. 7. Smält aprikosmarmcladen i en kastrull. Pensla marmeladen på den varma pajen/pajerna. Kan serveras både varm och kall. Grädde eller glass är gott till.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32